608 436 941

Dětský den s vítáním léta a 7. ročník PING-PONG CUPu na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: neděle 2. července 2023 | 22x

Naše vesnice ožila 1. 7. 2023 již poněkolikáté dětským dnem spojeným s ping-pongovým turnajem. Místo bylo tradiční – opět jsme se všichni sešli u Lomečku. Díky pozdějšímu termínu konání jsme rovnou také přivítali léto a prázdniny. Počasí nám přálo. Děti se tedy mohly během dne průběžně chladit ve vodách Lomečku. Kdo nechtěl (nebo neuměl) plavat, mohl brázdit vody Lomečku na lodi.

Na děti čekala spousta stanovišť s různými hrami a úkoly jako je překážková dráha, hod granátem, zatloukání hřebíků, malování na kamínky, foukání lodiček do přístavu, holografický větrák, vědomostní a další zajímavé hry. Nechybělo ani velmi zajímavé malování na obličej, kdy se naše děti proměnily v úžasné kouzelné bytosti. Další zajímavá disciplína byla střelba ze vzduchovky, kdy střelci mohli střílet nejen do terčů, ale i na lesní zvěř. Někteří předvedli opravdu profesionální výkony, za které by se nestyděl ani zkušený myslivec. Kdo zrovna neměl chuť soutěžit, tak se mohl vydovádět na velmi oblíbeném skákacím hradě.

Nechyběl ani závod o nejrychlejšího bojovníka, kdy si poctivě zasoutěžily děti, které běhaly v náročných terénních podmínkách, které připomínaly bojové prostředí. Dráha byla plná nástrah, dýmu a zvukových efektů a soutěžící závodili v taktické ústroji vojáka tj. soutěžícím byla nasazena balistická halma, taktická vesta, a dokonce i plynová maska.

Za splnění úkolu nedostávaly děti jen sladkou odměnu, ale i nanuka a vychlazeného melouna.

Neuvěřitelnou legraci jsme si také užili při vodním balónkovém rodeu, kdy vzduchem létalo neuvěřitelných 2220 balónků plných vody a místo na zem padaly na „lidské oběti“. Po dobu rodea nebyl před vodou nikdo v bezpečí. Než se člověk ohlédl na jednu stranu, šup už chytil ránu z druhé strany. Po vodním balónkovém rodeu jsme se převlekli do suchého a pokračovali v zábavě. 

Večerním překvapením byl gibbonův pás, který byl natažen přes vody Lomečku. Pás byl doplněn lanem, a ti nejodvážnější ze všech se pokusili přejít na druhou stranu. Některé pokusy byly neúspěšné, ale někteří z účastněných předvedli doslova akrobatické kousky. 

Během dne se děti mohly také občerstvovat nejrůznějšími pokrmy a lahůdkami – každá rodina připravila něco dobrého. A na závěr dostal každý účastník vysloužený pikador.

Skvělou náladu nám udržovala muzika, která nás doprovázela až do večerních hodin. Již tradičně se účastnil i klaun Pája, který nás celou dobu rozveseloval. Den se nám skutečně vydařil, užili jsme si spoustu zábavy a legrace. Snad se za rok sejdeme alespoň ve stejném počtu a minimálně s tak velkým nadšením. 

Tímto bych ráda poděkovala všem dobrovolníkům, za jejichž přispění jsme mohli společně vykouzlit úsměvy na obličejích našich dětí.

Náš velký dík patří také našim sponzorům, díky nimž jsme mohli tuto akci uskutečnit. Touto cestou tedy jménem Spolku přátel Svaté Trojice děkuji našim sponzorům: SILHOUETTE Czechia s.r.o., Stavitelství Matourek s.r.o., Rybářství Nové Hrady a Doppler. Naše poděkování také patří Městu Trhové Sviny, které nám zajistilo skákací hrad od EG.D, a.s.

Ještě jednou všem moc děkujeme za podporu a budeme se těšit na příští rok.