608 436 941

Pozvi souseda aneb Den s hasiči

Autor: Veronika Tučková | Zveřejněno: čtvrtek 25. srpna 2022 | 27x

Jak už tomu v létě bývá, akcí je plno a ani v Něchově nezahálejí. Letošní letní akci, která se konala v sobotu 16. července, uspořádali místní hasiči ve spolupráci s místními sousedy a sousedkami na návsi v Něchově, kde se konal dětský den s aktivitami ve stylu Survivor - překonej překážky, vyřeš hlavolam, zachraň kamaráda. Pro děti to bylo opravdu zábavné odpoledne plné her a dobrot. Děti se mohly nejen občerstvit samými dobrotami jako například pikador, cukrová vata a také třeba výborné domácí cupcakes, které nám upekla místní sousedka Anička, ale užily si i plno zábavy a her, poznávání lidského těla, překonávání překážek, lezení mezi stromy a plno dalších aktivit. Můžeme s radostí jen poděkovat všem dětem, které si to přišly užít s námi. 

Večer jsme se poté přesunuli k zápraží místní hospůdky, abychom ještě více propojili sousedskou komunitu. Zážitky umocňoval příjemný teplý večer s živou hudbou a večerním promítáním společných fotografií z hasičských soutěží našeho SDH, kterého je většina obyvatel vsi členem. Samozřejmě nesmělo chybět ani poděkování zasloužilým dlouholetým členům sboru dobrovolných hasičů za jejich obětavou a celoživotní práci. Ne nadarmo se jim totiž říká rytíři 21. století. :) 

Ale abychom tuto akci mohli vůbec celou zorganizovat a ufinancovat, museli jsme se nejprve zúčastnit vyhlášeného dotačního titulu dle metodiky MPSV. V rámci dotace Obec přátelská rodině 2022, ve které město Trhové Sviny opět úspěšně zvítězilo, byl zakoupen i malý projektor do budoucna využitelný i pro další sousedské aktivity. 

Velké díky tedy patří nejen městu Trhové Sviny, za příležitost účastnit se těchto významných soutěží, ale i našim sponzorům, bez kterých bychom se opět při přípravách na dětský den a večerní sešlost jen těžko obešli - zejména: Jednota, spotřební družstvo České Budějovice, Český červený kříž, Engel, Doppler a CB Auto. 

Ještě jednou děkujeme všem, kteří se na celé akci podíleli a také všem sousedům a sousedkám, kteří nás přišli podpořit. Věříme, že tímto nultým ročníkem odstartujeme další úspěšné pokračování v rámci zachování tradic a hodnot života na venkově. 


Foto: Iveta Ryšánková, Marek Ryšánek