608 436 941

Co nového na Rejtech?

Autor: Dagmar Cepková, Spolek Rejta, SK Rejta | Zveřejněno: úterý 21. prosince 2021 | 34x

Na začátku si dovolím vrátit se až do loňského listopadu. To jsme totiž na Rejtech měli drakiádu. Ve dnech a týdnech předtím i potom vítr foukal, na námi vybrané datum pouštění draků na fotbalovém hřišti nefouklo a nefouklo. Dokonce se obáváme, že už je to taková tradice, drakiáda = den větrného klidu. Takže každý, kdo přišel drakem, se nejprve proběhl po hřišti, aby draka proletěl, ale na velké pouštění to nebylo. Sportovní klub Rejta ovšem připravil i jiné aktivity, takže si velcí i malí mohli zastřílet ze vzduchovky na terč a malí si také mohli trénovat hod míčky na cíl. Draků se sešlo na dvacet, členů jejich doprovodu bylo ovšem mnohem víc.

Víte, že se drakiáda obecně hrozně špatně fotí? Proto je na fotkách vždy buď človíček nebo drak – jsou od sebe vzdáleni na délku šňůry.

V prosinci se Spolek Rejta věnoval již avizovanému rozšíření dětského hřiště u kulturního domu. Členové spolku věnovali mnoho hodin dobrovolné práce nejprve přípravě zpevněných ploch a pak i osazení venkovního stolu na pingpong a stavbě přístřešku. Právě ten přístřešek umožní příjemnější využívání hřiště především rodičům sportujících dětí. Pod střechu se může vjet i s kočárkem, je tam velký stůl a dvě lavice k pohodlnému odpočinku či přebalení a nakrmení miminek a batolat. Výsledek vidíte na fotkách.

A můžeme slíbit, že tím zvelebování hřiště nekončí – nechte se překvapit.

Foto: D. Cepková, Luboš Zachař, Zdeňka Hrušková