608 436 941

Halloween na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: neděle 14. listopadu 2021 | 8x

V sobotu 30. 10. 2021 jsme v odpoledních hodinách zaznamenali u Lomečku větší výskyt čarodějnic, vlkodlaků, duchů, upírů, kostlivců a jiných strašidel. K vidění dokonce byly i zombie jeptišky. Bylo zřejmé, že ti všichni přijali pozvání na první Haloweenskou párty u Lomečku.

Tento starý tradiční keltský zvyk jsme se rozhodli oslavit i my na Trojici. Každé malé příchozí strašidlo nebo čarodějnice dostalo svou vlastní dýni. Tu si mohly děti samy vydlabat a vyřezat, dle vlastního uvážení. Těm nejmenším samozřejmě ochotně asistovala o něco starší strašidla. Výtvory jsme rozmístili kolem Lomečku a s příchodem tmy je zapálili. Tím jsme vykouzlili tu správnou strašidelnou atmosféru.

Jak bývá naším zvykem na všech akcích, každá rodina se postarala o malé pohoštění. A jako vždy jsme si velmi pochutnali. I připravená výzdoba byla opravdu strašidelná.

Třešničkou na dortu byla připravená stezka odvahy. Strašidla a zombie otestovali svou statečnost. Odměnou jim byly svítící náramky, které po zbytek večera „levitovaly“ kolem Lomečku.

Halloween se nám vydařil, všichni jsme si ho užili. Všem nadpřirozeným bytostem děkujeme za účast a budeme se těšit na příští rok.