608 436 941

A něchovská náves, pěkná zelená...

Autor: Osadní výbor Něchov | Zveřejněno: pondělí 25. října 2021 | 81x

aneb když se podaří, co se dařit má, mají i Něchovští pěknou, upravenou náves, která již nezeje prázdnotou

To se totiž jednou sešlo pár místních seniorů a seniorek, k tomu se přidali místní hasiči a samozřejmě nemohli chybět ani ti nejmenší, aby společnými silami vytvořili krásné komunitní místo pro setkávání.

,,Říkáme tomu zelená komunitní zahrádka", potvrzuje jedna z místních nadšených dam, která je velmi ráda, že na návsi tak vzniklo nové místo pro setkávání občanů všech věkových kategorií. Na návsi přibylo zcela nové ohniště vydlážděné žulovými kostkami, proběhla renovace informační tabule, podél silnice vzniklo dřevěné zábradlí s řetízky, nové lavičky z masivu a 5 ks vyvýšených truhlíků, které tu vyrobil místní šikovný truhlář Martin Souhrada.

 ,,Je to radost, mít na vsi zase plno poctivých českých řemesel a skvělých lidí, kde se snoubí lidskost, ochota a přesnost odvedené práce, doplňují iniciátorky celé akce Veronika Tučková a Iveta Ryšánková. ,,V naší komunitní zahrádce se tak pěstují nejen trvalky, ale i vztahy, což je pro nás samozřejmě to nejdůležitější. Komunitní zahrady nejsou jen o pletí a sklízení, ale především o vytváření sousedských vztahů. A tak všem, kteří se na této akci jakkoliv podíleli a na náves dorazili, opravdu srdečně děkujeme", uzavírají pokorně obě dámy. 

Celá náves dostala rázem zcela jiný nádech. Akce se konala v sobotu 16.10., v odpoledních hodinách, za skvělého podzimního počasí a příjemného občerstvení. 

Velké poděkování patří také městu Trhové Sviny za umožnění přihlášení se do projektu ,,Obec přátelská seniorům", kdy v rámci této neinvestiční dotace MPSV ze státního rozpočtu město v celém projektu pod taktovkou šikovné Evy Farkové zvítězilo na plné čáře. 

Foto: Veronika Tučková