608 436 941

Vyjeďte za námi do Prahy

Autor: Monika Strapková | Zveřejněno: sobota 20. dubna 2024 | 5x

Archa pluje již jedenáctým rokem a poté co jsme malý vor pro pár pasažérů postupně a poctivě budovali, je z ní parník, který pojme bezmála 200 lidí, kteří potřebují podpořit - svézt, doprovodit. Někdy i na své poslední cestě. Parník pluje mnohem stabilněji než vor, a proto nám poslední dva, tři roky zbývá kapacita a my jsme se rozhodli věnovat ji zlepšování prestiže naší profese (profese pečovatelek).

Díky putovní výstavě MÍSTA DOMA vznikl před dvěma lety soubor fotografií z péče. Fotografka Veronika Husů jezdila s pečovatelkami domů ke klientům a snažila se zachytit hloubku podpory, vzájemného vztahu (závislosti, odevzdanosti...). Díky těmto snímkům může široká veřejnost nahlédnout za pomyslné dveře domovů těch, kteří i přes určitou ztrátu soběstačnosti chtějí prožívat své dny doma.

Úspěšně jsme propluli naším regionem, Archa vyplouvá na širé moře a příštím kotvištěm je Praha – Poslanecká sněmovna České republiky.

V pondělí 27. května od 13 hodin proběhne v Atriu sněmovny slavnostní vernisáž.

Slovem ji doprovodí herec a muzikant Igor Chmela, který má s prací pečovatele osobní zkušenost z doby covidové. Hudební vystoupení představí jedna z nejlepších českých vokalistek Ridina Ahmedová s kontrabasistou Petrem Tichým.

Tímto vás všechny srdečně zveme. Udělejte si výlet do Prahy. Rádi potkáme známé tváře i na tomto netradičním místě. Z Trhových Svinech stačí vyrazit autobusem v 8:30, abyste všechno krásně stihli. Lehce po dvanácté jste v Praze a metrem se s jedním přestupem dostanete na Malostranskou, odkud je Poslanecká sněmovna „coby kamenem dohodil“.

Bližší informace budou včas i na našem webu anebo tel. čísle 777 620 952.