608 436 941

Přijďte se podívat

Autor: Monika Strapková | Zveřejněno: pátek 17. března 2023 | 8x

MÍSTA DOMA - výstava fotografií, které vás zavedou tam, kam obvykle není možné se podívat. Momentky, jejichž prostřednictvím chceme ukázat rozmanitost pečovatelské profese. Ta je fyzicky i psychicky náročná. Na druhou stranu hluboce smysluplná a nezbytná. 

Veřejnost pečovatelky často vnímá jako ty, které rozváží obědy a chodí lidem nakupovat. Je to pochopitelné - při těchto činnostech jsou v ulicích vidět. To podstatné se ale odehrává za zavřenými dveřmi DOMOVA každého z klientů.

Do konce května můžete (alespoň pomyslně) nahlédnout. Fotografie jsou poprvé vystaveny v Trhových Svinech v infocentru na náměstí (každý všední den od 9 do 12 a pak od 13 do 16 hodin).

Přáli bychom si, aby co nejdříve bylo jednodušší rozhodnout se pečovat o svoje rodiče nebo prarodiče. Aby to nutně neznamenalo opustit zaměstnání, přijít o možnost sejít se s přáteli, vyrazit si na celodenní výlet… A hlavně, aby to mohla být jen a jen RADOST.

Kousek té zachycené radosti si můžete z výstavy odnést domů. Zvěčněna je na magnetkách, pohlednicích, ale i na obalu kvalitní kávy nebo čaje, které můžete někomu dát pro radost. Přijďte se pokochat a podpořit dobrou věc.