608 436 941

Ohlédnutí za rokem 2022

Autor: Tým pečovatelské služby Archa | Zveřejněno: středa 16. listopadu 2022 | 19x

Celý letošní rok se pro naši pečovatelskou službu nesl v aktivním duchu. Zvládli jsme rekonstrukci budovy bývalé národní školy, kde máme kancelář. Navázali jsme nové kontakty a společně s vámi jsme podpořili a zúčastnili se různorodých projektů. Naposledy například oslav svatého Martina. Akce byla již poněkolikáté benefiční a výtěžek z letoška využijeme pro putovní výstavu MÍSTA DOMA, na které budeme prezentovat fotografie z péče.

Těší nás, že se podařilo uzavřít dvouletý projekt „Pošli pečovatelky dobít baterky“. Kolegyně pečovatelky našly chvilku relaxace a odpočinku o víkendu v termálních lázních a na návštěvě moravského sklípku. Velké DĚKUJEME vám všem, kdo jste nás podpořili a umožnili pečovatelkám vypnout hlavu a relaxovat.

Na oplátku toho, že s Archou „plujete“, vás chceme nechat nahlédnout do zákulisí naší práce a představit ji ve světle, které není na první pohled patrné. Již zmíněná výstava „MÍSTA DOMA“ začne putovat 1. února v Českých Velenicích. Symbolicky na kraji republiky a odtud poputuje dál mezi městečky regionu a snad i za jeho hranice, jak doufáme. V Borovanech se na ni můžete těšit od 15. října. 

Jak se říká: „Opakování je matka moudrosti.“ Dovolte tedy, abychom vám znovu nastínili, kdo jsme a co děláme.

Naším mottem je: „Podpora seniorů ve svém domově.“ Známe to každý – doma je doma. Pomáháme s péčí o vlastní osobu, s nákupy, úklidem, s vyřízením pochůzek k lékaři, na poštu, nebo také s volnočasovou aktivizací jako jsou procházky, hraní společenských her anebo trénink paměti.

Jednoduše řečeno, jezdíme k seniorům domů a pomáháme jim s tím, co už sami nezvládnou. Můžeme zastoupit rodiny, nebo zajistit dohled (krátkou návštěvu, zda je vše v pořádku).