608 436 941

Jezevci na střelnici

Autor: Zdeněk Přibyl mladší | Zveřejněno: neděle 11. srpna 2024 | 3x

Již čtvrtým rokem se na bývalé myslivecké střelnici v Trhových Svinech uskutečnilo rodinné setkání s přáteli. Příjezd byl 3. 7. 2024 a odjezd 7.7.2024.

Letošní rok dostal název Jezevci 2024 a nesl se v duchu Asterixe a Obelixe. Každým rokem si sjednocuje celá skupina účastníků svůj úbor. Pro letošní rok to byla černá trička s bílou siluetou jezevce a tematickým názvem.

Hlavní vedoucí celé skupiny Zdenda (Zdeněk Přibyl mladší) si ani letos neodpustil ranní rozcvičky, na které bude klást v dalších letech ještě větší důraz než doposud. O hladová bříška se každoročně starají Zůza a Lůca, které své kuchařské umění stále zdokonalují a vylepšují.

První večer nesměl chybět seznamovací táborák a opékání buřtů s doprovodem dvou kytar a nespočtem zpěváků a zpěvaček.

Nejzajímavějším dnem byl čtvrtek, kdy si každý připravil oblek z galské vesnice či Říma. Po požití kouzelného lektvaru tak mohly vyvrcholit olympijské hry. Každé dítě obešlo 5 daných stanovišť, na kterých se střílelo ze vzduchovky za dohledu dospělých, házelo šipkami či do dálky klackem nebo se házelo šiškami na dřevěnou lišku a divočáka. Olympiády se zúčastnilo celkem 19 dětí a po vyhlášení výsledků každé dostalo zaslouženou odměnu.

Ale aby z toho dospěláci jen tak nevyvázli, i děti si pro nás připravily na druhý den olympiádu. Děti poctivě počítaly všechny body a následně připravily slavnostní vyhlášení výherců. Počasí bylo příjemné, a proto se nabízela delší procházka do města. Motivací se tak stala točená zmrzlina na tržnici.

Jeden z poklidných večerů se musela uskutečnit strašidelná stezka odvahy, která se tradičně neobešla bez slziček nejmladších ,ale někdy i těch starších dětí. Zvědavost však byla silnější, a tak se všichni překonali a úspěšně stezkou prošli. Na konci je samozřejmě čekala zasloužená odměna. A jak už to bývá ani zmíněnou aktivitu plnou hrůzy nám děti neodpustily a druhý den jsme i my dospěláci museli překonat svůj strach a vyrazit do temného prostředí plného děsů. Za skvělou organizaci jsme tak dětem věnovali nespočet „Rychlých špuntů“ a završili poslední večer diskotékou. V neděli jsme se tradičně rozloučili s řízkem v ruce a plni nápadů na organizaci příštího červencového setkání.