608 436 941

Malé ohlédnutí za velkým výletem

Autor: Marie Kollarová | Zveřejněno: středa 20. září 2023 | 3x

Letos v září jsme díky paní Aleně Felendové navštívili spolu se skupinou svinenských občanů asijskou zem Turecko.

Hned na začátku dovolené jsme měli krásný zážitek – odlet z letiště České Budějovice. Let do Turecka trval 2 hodiny 50 minut. Z letiště nás autobus odvezl do nádherného pětihvězdičkového hotelu Jadore do poklidné hotelové části Side. Ubytování, stravování i služby hotelu byly exkluzivní.

Většina z nás chtěla poznat kromě moře i něco z Turecka ,a tak jsme jeden večer využili místní dopravu a vyjeli do nedalekého Side na antické vykopávky.

Někteří z nás si zakoupili poznávací výlet lodí do Green Canyon. Byla to plavba po nádherném zeleném kaňonu, který se nachází nedaleko města Manavgat. Během plavby byla možnost se vykoupat v osvěžující vodě a kochat se výhledem na hory.

Jiní navštívili haman neboli turecké lázně a nechali se hýčkat parní lázní a různými masážemi.

Další skupina navštívila typickou tureckou večeři s obsluhou a všem moc chutnalo.

A kdo si z bohaté nabídky nevybral, strávil dovolenou u bazénů a nádherného moře s množstvím různých aktivit jako tobogány, petanque nebo se mohli prolétnout na padáku taženém člunem a prohlédnout si pobřeží z ptačí pesrpektivy.

Někteří z nás již Turecko navštívili víckrát, ale zaznamenala jsem, že tuto dovolenou hodnotili všichni nejlépe. Všem se moc líbilo. Všichni byli nadšeni.