608 436 941

Drakiáda v Něchově: Třetí ročník s nebem plným draků

Autor: Text i foto: Veronika Tučková | Zveřejněno: středa 23. října 2024 | 4x

Dne 12. října se v Něchově konala již třetí sezóna oblíbené drakiády, která každoročně přitahuje místní obyvatele i rodiny z okolních obcí. I letos se na louce sešlo více než čtyřicet účastníků, kteří si užili slunečný den plný smíchu, dobrého jídla i pití a samozřejmě – létajících draků.

Počasí bylo ideální, polojasná obloha a mírný vítr poskytly perfektní podmínky pro pouštění draků. Děti s nadšením běhaly po trávě, zatímco jejich barevní draci se vznášeli vysoko nad hlavami. Účastníci přinesli širokou škálu draků – od tradičních papírových až po moderní, vyrobené z různých materiálů.

Něchovské hasičky připravily výborné občerstvení ve formě chlebíčků, pečených perníčků nebo sladkých buchet. Nechyběl ani tradiční horký čaj pro děti i dospělé. Atmosféra byla kouzelná a úsměvy na tvářích účastníků dokazovaly, že si všichni den užili naplno.

„Je to skvělé, vidět všechny ty barvy na obloze a jak se lidé společně baví,“ říká jedna z maminek. „Tato akce je pro nás tradicí, už se těšíme na příští rok.“

Drakiáda v Něchově opět prokázala, jak důležité jsou podobné akce pro budování komunity. Všichni se těší na další ročník, který slibuje opět spoustu zábavy a nezapomenutelných zážitků. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli, a těšíme se na setkání v příštím roce!