608 436 941

Něchovští hasiči pomáhali při povodních

Autor: | Zveřejněno: středa 23. října 2024 | 2x

V polovině září zasáhly naše regiony silné deště, které vedly k závažným povodním. V celém Jihočeském kraji jsme všichni napjatě sledovali každou zprávu i meteorologické hlášení, které na nás vyběhne v médiích nebo na sítích. A když se začala voda rozlévat v okolních vesnicích Trhovosvinenska, bylo jasné, že pomoc musí přijít i od dobrovolncýh hasičů. Místní hasiči v Něchově nezůstali tedy pozadu a okamžitě se zapojili do záchranných akcí, aby pomohli ohroženým obyvatelům.

V sobotu 14. září zasahovali hasiči v Pěčíně, kde byli povoláni k pomoci u jednoho zaplaveného domu. K zásahu vyjelo celé hasičské družstvo mužů. Díky rychlé reakci a efektivnímu nasazení se jim podařilo dům úspěšně zachránit před většími škodami.

Majitel domu vyjádřil vděk za jejich pomoc: „Jsem opravdu vděčný, že hasiči dorazili tak rychle. Bez jejich zásahu by to mohlo dopadnout mnohem hůř.“

Děkujeme všem, kteří se na této akci podíleli. Zároveň děkujeme městu Trhové Sviny, které poskytlo i do naší vsi dostatek písku a pytlů, abychom uchránili naše domovy.

Speciální poděkování od paní Miluše Veselé: Touto cestou bych chtěla poděkovat i sousedním hasičům z obce Todně, kteří ochotně při cestě domů pomohli při pytlování a usazení pytlů s pískem před náš dům. Děkuji za rychlou pomoc.