608 436 941

Dětský den s vítáním léta na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: úterý 25. června 2024 | 15x

Svatá Trojice ožila 22. 7. 2024 již poněkolikáté dětským dnem, který se konal u Lomečku. Bylo příjemné teplo – děti tedy mohly soutěžení prokládat příjemným šploucháním v Lomečku nebo brázdit jeho vody na loďce.

Na děti čekalo několik stanovišť s různou tématikou a úkoly, jako malování na kamínky, rýžování zlata, hod míčkem na cíl, florbal. Nechybělo ani, pro děti velmi atraktivní, malování na obličej, které umožnilo dětem proměnit se v úžasné kouzelné bytosti. Další již tradiční disciplínou byla střelba ze vzduchovky, kdy střelci mohli střílet nejen do terčů, ale i na pohyblivou lesní zvěř. 

Kdo zrovna neměl chuť soutěžit, tak se mohl vydovádět na oblíbeném skákacím hradu.

Dále nechyběla ani opičí dráha, která byla letos opravdu náročná. Děti byly rozděleny do dvou skupin: „velcí a malí bojovníci“. V kategorii „malí bojovníci“ se na prvních třech místech umístili: 1. místo: Ondra Doležal (1,11 s), 2. místo: Sofie Millerová (1,24 s) a 3. místo: Jaroslav Sýkora (1,37 s). V kategorii „velcí bojovníci“ se umístili: 1. místo: Dominika Koprnová (38,13 s), 2. místo: Michal Huisl (40,97 s) a 3. místo: Marie Doležalová (46,75 s).

Za splnění úkolu nedostávaly děti jen sladkou odměnu, ale i nanuka a vychlazeného melouna.

Neuvěřitelnou legraci jsme si také užili při vodním balónkovém rodeu, kdy vzduchem létaly balónky naplněné vodou a místo na zem padaly na „lidské oběti“. Po dobu rodea nebyl před vodou nikdo v bezpečí. Než se člověk odhlédl na jednu stranu, šup už chytil ránu z druhé strany. Po vodním balónkovém rodeu jsme se převlekli do suchého a pokračovali v zábavě. 

Jako každoročně bylo pro účastníky připraveno bohaté pohoštění, které jsme si sami přichystali. Z připravených pokrmů měl největší úspěch pikador a také cukrová vata, na kterou se tvořila „nekonečná“ fronta.

Skvělou náladu nám také udržovala muzika, která nás doprovázela až do večerních hodin. Již tradičně se účastnil i klaun Pája, který nás celou dobu rozveseloval. Den se nám skutečně vydařil, užili jsme si spoustu zábavy a legrace.

Tímto bych ráda poděkovala všem dobrovolníkům, za jejichž přispění jsme mohli společně vykouzlit úsměvy na obličejích našich dětí.

Náš velký dík patří také našim sponzorům, díky nimž jsme mohli tuto akci uskutečnit. Touto cestou tedy jménem Spolku přátel Svaté Trojice děkuji našim sponzorům: SILHOUETTE Czechia s.r.o., Stavitelství Matourek s.r.o., Rybářství Nové Hrady a Doppler.

Ještě jednou všem moc děkujeme za podporu a budeme se těšit na příští rok.