608 436 941

Mikuláš, anděl a čerti opět zavítali na Svatou Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: sobota 10. prosince 2022 | 44x

Do Svaté Trojice opět zavítala známá trojice – anděl, čert, a samozřejmě nemohl chybět Mikuláš. V Mikuláše, čerty a anděla se nemohl proměnit nikdo jiný než my, rodiče a naše dorůstající mládež. Masky byly děsivé i dobrácké a využili jsme je ku prospěchu a postrašení svých nezbedných, nebo naopak vzorných dětí.

V 16:00 hod. to všechno začalo. Mikuláš, anděl a početná družina čertů se vydala do každého trojického stavení. Krásné kostýmy, paruky, řetězy, dupání a klepání na dveře… Tak přeci jen…Očekávání dětí se naplnilo. Někteří s radostí a jiní s obavami, co když se čerti doslechli o mém zlobení? Ale i ti největší zlobivci měli štěstí – za písničku, básničku nebo slib, že budou hodní, jim bylo odpuštěno ba dokonce potěšili Mikuláše, anděla a čerty natolik, že všechny děti dostaly odměnu v podobě dárkového balíčku.

Pro děti i pro nás je to krásné osvěžení předvánočního shonu. Starší děti sice ví, že přišli převlečení buď rodiče, nebo sousedé, ale i přesto je pro ně Mikuláš, čert a anděl stále určitá autorita a rády odrecitují básničku se stejnou pečlivostí jako děti mladší.

Pro všechny to byl příjemný zážitek, nadpřirozeným bytostem děkujeme ještě za krásné přání a budeme se těšit na příští rok.