608 436 941

Halloween na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: neděle 6. listopadu 2022 | 39x

V sobotu 5.11. 2022 jsme za stmívání zaznamenali u Lomečku větší výskyt duchů, zombie, jeptišek, čarodějnic, vlkodlaků, vězňů, upírů, kostlivců a jiných strašidel. Bylo zřejmé, že ti všichni přijali pozvání na druhou Haloweenskou párty u Lomečku.

Tento starý tradiční keltský zvyk jsme se rozhodli oslavit už druhým rokem i my na Trojici. Každé malé příchozí strašidlo dostalo svou vlastní dýni. Tu si mohly děti samy vydlabat a vyřezat, dle vlastního uvážení. Těm nejmenším samozřejmě ochotně asistovaly o něco starší strašidla. Výtvory jsme rozmístili kolem Lomečku a po vyřezání je zapálili. Tím jsme vykouzlili tu správnou atmosféru.

Jak bývá naším zvykem na všech akcích, každá rodina se postarala o příjemné pohoštění. V jídle nechyběly prsty, duchové pusinky, perníky s pavouky, oči, zombie popcorn a spousta dalších lahodných dobrot. A jako vždy jsme si velmi pochutnali. I připravená výzdoba se letos velmi povedla.

Vrcholem statečnosti byla připravená stezka odvahy. Strašidla a zombie otestovali svou odvahu a někteří dokonce i své hlasivky. Stezku zakončili podpisem na popravišti vedle useknuté ruky a odměnou jim poté byly svítící náramky, laistiky a drobný balíček sladkostí. Laistiky a svítící náramky po zbytek večera „levitovaly“ kolem Lomečku.

Halloween se nám opět velmi vydařil, všichni jsme si ho užili. Všem nadpřirozeným bytostem děkujeme za účast a budeme se těšit na příští rok. 

Náš velký dík patří také našemu sponzorovi, díky němuž jsme mohli tuto akci uskutečnit. Touto cestou tedy jménem Spolku přátel Svaté Trojice děkujeme našemu sponzorovi: SILHOUETTE Czechia s.r.o.