608 436 941

Koledování na Svaté Trojici

Autor: Mgr. Petra Koprnová | Zveřejněno: pondělí 18. dubna 2022 | 31x

Velikonoční pondělí patří na Svaté Trojici již tradičně k utužování přátelských vztahů, a proto se v pondělí ráno scházíme v naší klubovně u Lomečku. Společně jsme se vyfotili na památku a vyrazili jsme, velcí i malí koledníci, k sousedům, příbuzným a známým vymrskat ženské a vykoledovat nějaké to vajíčko. Díky velmi přátelským vztahům jsme trojičtí jako jedna „velká rodina“, proto nás po koledovací trase čekalo u každého domu velmi bohaté pohoštění.

Za veršovaná přání a šlehání vrbovými pomlázkami si malí koledníci naplnily košíčky zdobenými vajíčky, čokoládovými figurky či jinými sladkostmi. A že jich bylo požehnaně. Dospělí si zase utužovali zdraví rozličnými zázračnými likéry a pobytem na čerstvém vzduchu.

Koledování jsme společně opět zakončili v klubovně, kde na nás čekal zvěřinový gulášek od šéfkuchaře „Kájínka“ a drobné občerstvení.

Koledování jsme si všichni parádně užili a notně znaveni (ať už fyzicky či společensky), ale zároveň natěšeni na příští koledování, jsme odcházeli spokojeně domů.