608 436 941

Dožínková slavnost na todeňské návsi

Autor: Text: Terezie Šindelířová  Foto: Linda Farková | Zveřejněno: sobota 25. září 2021 | 56x

Jak už je už v Todni zvykem, začátek září je u nás spjat s Dožínkovou slavností, která se tento rok konala již po desáté. Počasí nám letos přálo, a tak nebylo divu, že se náves brzy zaplnila návštěvníky.

Pro děti byl po celé odpoledne připraven skákací hrad se skluzavkou a jízda na povozu s koňmi. V pozdějších odpoledních hodinách bylo pro děti připraveno jako každý rok loutkové divadlo. Odpolednem, zasvěceným našim babičkám a dědečkům, nás provázela kapela Kramolínka. Překvapením bylo vystoupení Soptíků a Poupat z Hamru u Třeboně, kteří si pro nás na poslední chvíli připravili představení s moderní pohádkou. Tito malí hasiči a hasičky společně se svými vedoucími k nám jezdí každý rok, jsou tedy už tradicí na našich dožínkách.

Po celý den bylo možné přispět dobrovolné vstupné, a za to každý obdržel lístek do slosovatelné tomboly, kde bylo možné vyhrát například sud piva, utopence nebo auto na víkend. Ve večerních hodinách dechovku vystřídala kapela Klaret ze Stráže nad Nežárkou a jako vždycky dokázala zaplnit celý parket. Na závěr si holky z kuchyně připravily pro všechny přítomné malé taneční překvapení. K občerstvení po celý den nechyběly naše tradiční vepřové řízky, připravena byla také cmunda, vařená kukuřice a velmi oblíbené pikadory.

Poděkování patří: Městu Trhové Sviny, Autodopravě Mášl, panu Jiřímu Opekarovi, AUTOPAVEL Todně, všem účinkujícím a vystupujícím, a hlavně hasičkám a hasičům SDH Todně, kteří se podíleli na přípravě a průběhu celého dne.