608 436 941

Vítání léta v Otěvěku

Autor: Jana Vondrášková | Zveřejněno: úterý 20. července 2021 | 25x

V sobotu 3. 7. 2021 se, jako každý rok, konalo v Otěvěku Vítání léta. Počasí nám přálo, a tak mohlo začít odpoledne plné zábavy. Pro děti byly připraveny různé soutěžní disciplíny (např. hod na plechovky, chůze na chůdách, střelba na terč, šroubkování, …), za jejichž splnění obdržely nejen sladkou odměnu, ale např. i láhev na pití, omalovánky a pastelky. Ve volných chvílích si mohli děti, ale i dospělí zaskákat na nafukovacím skákacím hradu, a že to byla legrace!

V průběhu celého odpoledne hrála z reproduktoru hudba, v sále bylo k dispozici občerstvení – pití, slané i sladké pečivo, které přichystaly místní maminky, tety i babičky. Nechyběl chlazený meloun, nanuky či oblíbené hranolky s kečupem. Dospělí, ani děti nepohrdli výborným vepřovým a kuřecím masem se zeleninou z dílny mistra kuchaře Z. Šindelíře.

Odpočinout a posedět si mohli všichni zúčastnění ve stínu nově zakoupeného venkovního party stanu z peněz získaných v rámci soutěže Obec přátelská seniorům, ve které Město Trhové Sviny získalo v letošním roce 1. místo.

Vyvrcholením celého dne byla tradiční „opičí dráha“, za kterou děti získaly sladké perníkové medaile. Večer ji absolvovali i dospělí za nemalého povzbuzování a potlesku ostatních. 

Tímto bych chtěla poděkovat všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na přípravě a uskutečnění krásného odpoledne plného zábavy. Obrovské dík patří zejména Petře Novákové, která vše vymyslela, připravila a zorganizovala. V neposlední řadě děkujeme všem za dobrovolné finanční příspěvky.