608 436 941

Co je nového v Trhováčku?

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: pátek 20. září 2024 | 3x

Z léta jsme rovnýma nohama skočili rovnou do podzimu, a i když věříme, že si ještě užijeme řadu prosluněných dnů, tak s létem jsme se už museli opravdu rozloučit.

A naše rodinné centrum se s ním loučilo opravdu stylově. Na každoroční akci Skotačení s Trhováčkem, která se konala 30. srpna odpoledne na Buškově hamru, jsme se přenesli do hmyzí říše. V trávě jsme si zaskotačili s včelkami, beruškami, pavouky a broučky. Na děti čekalo osm tematických stanovišť se soutěžními úkoly, zábavná stezka, hudba a skákací hrad a nechybělo ani hmyzí malování na obličej a samozřejmě opékání špekáčků. Počasí nám přálo možná až trochu moc, proto bychom chtěli velmi poděkovat všem návštěvníkům, kteří se za námi i přes velké horko vypravili a hlavně našim úžasným dobrovolníkům, bez nichž bychom nemohli akci vůbec uskutečnit. Naše velké díky patří také sponzorům a obětavému personálu Buškova hamru.

A pak už tu byl začátek školního roku, veliká událost nejen pro všechny malé školáčky i školkáčky, ale i pro naše centrum. Čekala na nás spousta práce, ale myslíme si, že se vyplatila a že se nám povedlo pro vás na tento školní rok připravit opravdu pestrý program aktivit a zájmových kroužků. Dveře Trhováčku se otevřely už 10. září, kdy se konal první úterní dopolední program pro děti od roka a půl s doprovodem, na děti tu čekaly veselé básničky, písničky, cvičení i trocha tvoření a samozřejmě také herna plná hraček, ve které můžou strávit s maminkami (nebo tatínky) celý zbytek dopoledne. Program pro předškolkové děti u nás probíhá v úterý a v pátek, vždy od 9 hodin dopoledne. A nebojte se, na ty nejmenší jsme nezapomněli – středa dopoledne, také od 9 hodin, je u nás vyhrazena pro setkání maminek s miminky. Nově pro Vás připravujeme cvičení pro děti do 3 let s fyzioterapeutkou Bc. Annou Havelkovou, které bude po domluvě probíhat v pondělí v dopoledních hodinách. Cvičení bude zaměřené na správný psychomotorický vývoj dítěte, koordinaci pohybů a prevenci vadného držení těla či plochých nožek.

Ze stálic našich odpoledních kroužků se můžete opět těšit na angličtinu pro děti s lektorkou Mgr. Evou Balounovou a logopedické hrátky s Mgr. Danielou Opekarovou, kde si děti zábavnou formou procvičují a upevňují správnou výslovnost. Na malé nadšence do pohybu a hudby pak čeká tanečně dramatický kroužek s Mgr. Sabinou Greschovou a veselé tancování s Leonkou Malíkovou, která u nás vede i kurz Hravé flétny. Flétna je skvělým prvním hudebním nástrojem a kroužek může dítěti pomoci vybudovat vztah k hudbě i do budoucna. A jako novinku pro vás připravujeme kroužek stavění ze stavebnice Merkur. Když vaše děti baví stavět, montovat, ale tuhle stavebnici doma nemáte, nebo vašim dětem chybí parťáci na stavění či nové nápady, bude pro vás tento kroužek jako dělaný. Více informací už brzy zveřejníme na naší facebookové stránce.

Ale samozřejmě nezapomínáme ani na dospělé. Od října opět otevíráme oblíbené cvičení pro ženy s Aničkou Havelkovou, tak si přijďte protáhnout a posílit tělo. V úterý od 17:00 hodin probíhají lekce pro seniorky a od 18:00 pro ženy nejen po porodu. A pro ty, kteří se chtějí lépe domluvit v cizím jazyce, ať už v práci či na dovolené tu máme jazykové kurzy němčiny a agličtiny pro dospělé s lektorkou Mgr. Sabinou Greschovou. A koho lákají výtvarné činnosti a tvoření různého druhu, toho potěší naše Kreativní dílny, které se konají v pátek odpoledne, přibližně jednou za dva týdny. Je to skvělá možnost pro ty, kteří si chtějí užít společný čas s dětmi kreativně a v příjemné tvůrčí atmosféře. Nová témata dílen pro vás vždy předem zveřejňujeme na plakátech a facebookové stránce.

Čekáte miminko? Nebo máte ve svém okolí příbuznou či kamarádku v očekávání? V říjnu se opět otevřou pomyslné brány našeho každoročního předporodního kurzu. Cyklem čtyř podvečerních předporodních setkání provází zkušená a empatická porodní asistentka Mgr. Veronika Sekerová. Začínáme v pátek 25. října.

A na jaké další akce se můžete těšit? Je toho teď před námi opravdu hodně. V pondělí 14. října za námi přijede lektorka Radka Krygarová s kurzem první pomoci, který bude probíhat v prostorách naší herny, od 9 hodin dopoledne. Přijít určitě můžete určitě i s vaším dítkem, na všechny se budeme těšit. Připravujeme pro vás také jednu z cyklu oblíbených přednášek dětské psycholožky Mgr. Veroniky Jiříkové.

Závěrem už bychom vás jen s největší radostí pozvaly na dvě nadcházející akce, na které se můžete těšit. První z nich je náš již tradiční podzimní bazárek, který se uskuteční 3. a 4. října. Ve čtvrtek 3. října bude probíhat příjem zboží a v pátek 4. října pak samotný prodej, již od 8 hodin ráno. V tanečním sále kulturního domu budete moci nakoupit i prodat oblečení a boty pro děti i dospělé a také hračky a dětské potřeby. Věříme, že jako vždy bude z čeho vybírat. A v sobotu 19. října se, když nám bude počasí přát, rozletí nad Buškovým hamrem spousta papírových draků, chystáme zde totiž podzimní Drakiádu.

Těšíme se na setkání se všemi, ať už na kroužcích, dopoledních programech, či některé z našich akcí a přejeme poklidný začátek podzimu.

Váš tým RC Trhováček