608 436 941

Z džungle do nového školního roku

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: pátek 23. srpna 2024 | 12x

Na jeden horký srpnový týden se prostory Trhováčku proměnily v táborovou základnu, která přivítala šestnáct nadšených tábornic a dvě zkušené instruktorky. Už tradičně zde začal příměstský tanečně - kreativní tábor - týden plný her, zábavy, pohybu a tvoření. Tentokrát jsme se z našeho města přenesli až do daleké a neprostupné džungle, kde na účastnice čekal náročný úkol nalézt ztracený tajemný poklad. Počasí se zřejmě rozhodlo dokreslit kulisy našeho příběhu a vykouzlilo nám tak tropické teploty, že jsme se při plnění různých úkolů opravdu zapotili. Ale nenechali jsme se odradit a se všemi výzvami jsme se poprali se ctí. Abychom mohli nalézt poklad, bylo třeba překonat řadu nástrah a získat pět částí staré mapy. Dokázali jsme vybojovat posvátné drahokamy od zlého domorodého náčelníka a také vystopovat ohrožená zvířata a zachránit je z rukou pašeráků. Těžký úkol nás čekal v bažinách u Velkého rybníka, kde jsme měli ukrást vejce nebezpečným a jedovatým mambám zeleným. I to se ale podařilo a z jejich vajec jsme si pak vyrobili kouzelnou pomazánku na získání síly pro další úkoly.

Při vší náročné práci jsme si zasloužili i rozptýlení a nesměl tedy chybět výlet. Vydali jsme se na Buškův hamr, kde nás přivítala milá hamernice a seznámila nás nejen s historií a fungováním hamru, ale i s tím, jak lidé dříve žili a nezapomněla ani na místní strašidla. Tábornice si prohlídku skvěle užily a mohly si i řadu nářadí a předmětů denní potřeby osahat a vyzkoušet, jak fungovaly. Na závěr jsme si prohlédli expozici Řemesla (nejen) na vodě, která se nám moc líbila, nejvíce nás zaujaly výrobky studentů místní střední školy. A po výletě už nás čekal poslední táborový den a s ním cesta za pokladem podle mapy, jejíž útržky jsme získali a složili dohromady. Mapa nás dovedla až ke krásnému pokladu ukrytému v hluboké džungli a my mohli slavit. I když si myslím, že největším pokladem pro nás byly krásné zážitky a nová přátelství. Táborový týden utekl jako voda a vy se možná ptáte, zda jsme nezapomněli na tanec a tvoření. To rozhodně ne! Tábornice si vyzkoušely batikování triček, modelování amuletů ze samotrvrdnoucí hmoty, výrobu lapače snů a krásného hada na ruku. A společnými silami se jim také povedlo vytvořit nejdelšího papírového hada (možná ne na světě, ale v Trhových Svinech určitě), mambu duhovou. Tanci pak byla věnována každá volná chvilka, protože jsme nacvičovali malou taneční sestavu, kterou jsme v pátek odpoledne, na rozloučení s táborem, předvedli rodičům. Na táboře se nám sešly samé skvělé a šikovné slečny a to, že se jim program líbil a že se k nám mnohé už několikátým rokem vracejí, je pro nás tou největší odměnou.

Ani jsme se nenadály a je tu konec léta, který tradičně oslavíme Skotačením s Trhováčkem, veselou akcí pro děti i jejich doprovod, která se letos koná 30. srpna na Buškově hamru a zavede nás na návštěvu do hmyzí říše ukryté v trávě.

A pak už začne nový školní rok, ve kterém se na vás po letní pauze už moc těšíme a pilně připravujeme bohatý program aktivit a kroužků na celý rok. Protože už se nemůžeme dočkat, pravidelné dopolední programy bychom pro vás rádi otevřeli už od 10. zaří. Budeme se na vás těšit v úterý a v pátek od 9:00 na dopoledním programu s cvičením, tancem a tvořením pro děti od 18 měsíců věku, na jednotlivé lekce není třeba se hlásit, stačí přijít. Středa od 9:00 pak patří setkání s miminky, na které bychom rádi pozvali i nové maminky s miminky. Je to vždy příjemné dopoledne, kdy probereme každodenní radosti a strasti z mateřského života, či to, co vás konkrétně trápí nebo zajímá a s miminky si podle nálady zacvičíme či zazpíváme. Na setkání s miminky se domlouváme předem na facebookové skupince.

Během září nás určitě nezapomeňte sledovat na naší facebookové stránce, chystáme pro vás nabídku odpoledních kroužků a kurzů na tento školní rok a můžete se těšit i na něco úplně nového. A také nás čeká několik akcí, například cvičení a poradenství s fyzioterapeutkou pro malé děti, tak ať vám nic neuteče.

V září se také bude konat první informativní schůzka projektu Restart, který je velkou událostí nejen pro naše cetrum. Cyklus seberozvojových seminářů může pomoci např. maminkám na rodičovské dovolené s návratem na trh práce, také rodičům nezaměstnaným, či samoživitelům. V projektu zatím zbývá pár volných míst, tak pokud vás to zaujalo, či máte nějaké dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Přejeme všem klidný a úspěšný start nového školního roku a moc se těšíme na naše pravidelné návštěvníky i na nové tváře.

Vaše Rodinné centrum Trhováček