608 436 941

Prázdninové pozdravy z Trhováčku

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: úterý 23. července 2024 | 16x

Léto je v plném proudu a my doufáme, že si jej užíváte plnými doušky a s radostí. K tomu, aby bylo léto co nejpohodovější, snad trochu přispěla i naše poslední předprázdninová akce, Plyšáková ordinace, která se konala 24. června. Protože bylo opravdu krásné a teplé počasí, uskutečnila se akce venku, na komunitní zahradě u Husitského kostela. Na děti zde čekala hodná paní doktorka Eva, s laskavou zdravotní sestřičkou Káťou, které zdatně pomáhala malá asistentka Julinka. Děti mohly k paní doktorce přivést svého oblíbeného plyšáka, či jinou hračku, kterou trápila nějaká bolístka, či nemoc. Paní doktorka pacienta prohlédla, ošetřila a dítě poučila, jak má o nemocnou hračku pečovat a zda je potřeba přijít na kontrolu, zkrátka úplně jako v opravdové ordinaci. Nechyběl zde ani rentgen, obvazy, injekce, náplasti a desinfekce. Dále si mohly děti prohlédnout řadu zajímavých tematických knížek, vybarvit si zdravotnické omalovánky a na několika interaktivních modelech se seznámit s tím, co se skrývá uvnitř našeho těla a jak jsou jednotlivé orgány a kosti poskládány. Bylo to úžasné odpoledne, které nadchlo děti i rodiče a my doufáme, že dětem do budoucna pomůže překonat strach a zmenšit trápení z návštěvy u lékaře. Děkujeme MuDr. Evě Křížové a Mgr. Kateřině Neffe, že pro nás toto skvělé odpoledne připravily, Mateřské škole Borovany za zapůjčení výukových prvků a Husitskému kostelu v Trhových Svinech za možnost využívat krásné prostory jeho zahrady.

I když máme v letní pauze na starosti řadu organizačních věcí, přece jen se nám stýská po našich milých návštěvnících. Proto jsme v úterý 23. 7. uskutečnili dopolední program venku v přírodě, v parku u tenisových kurtů. Po delší pauze jsme se se všemi s radostí pozdravili a připomněli si naše oblíbené aktivity, básničky i tanečky a užili si příjemné dopoledne.

A pak už nás čekají přípravy na příjezd malých dobrodruhů, kteří k nám od 12. srpna zavítají na příměstský tanečně kreativní tábor a budou hledat tajemný poklad v džungli. Průvodci jim budou oblíbení hrdinové Timon a Pumba s jejich heslem „Hakuna matata“. Moc se na tento nabitý týden plný her, tvoření i tance těšíme a věříme, že si děti užijí skvělou zábavu, získají spoustu zážitků, nová přátelství a třeba se i něco nového dozví a naučí.

Říkáte si, kdo by teď přemýšlel nad koncem léta? Představte si, že my ano. Pomalu totiž začínáme připravovat naše tradiční Skotačení s Trhováčkem, kterým se budeme loučit s prázdninami. Letos se bude konat v pátek 30. srpna od 15:00 hodin na Buškově hamru a my vás na něj všechny srdečně zveme. Tentokrát na něm budou moci děti s rodiči, či prarodiči nakouknout do hmyzí říše.

V srpnu už pro vás také začneme připravovat program Trhováčku na nový školní rok. Ale o jedné chystané akci vám můžeme povědět už nyní. Tentokrát ovšem není určena dětem, ale těm, kteří se o ně starají. Od října bude u nás ve Svinech probíhat vzdělávací projekt Restart – cyklus seberozvojových seminářů organizace Síť pro rodinu, který je určený pro zájemce na rodičovské dovolené, uchazečům o zaměstnání, nebo těm, kteří chtějí pracovní místo změnit. Kurz jim může pomoci zlepšit orientaci na trhu práce, zjistit mnohé o svých schopnostech a tom, jak sladit rodinný a pracovní život, na jakou pracovní pozici se hodí a mnoho dalšího. Vzdělávací semináře budou probíhat v prostorách Centra komunitních aktivit a jsou zcela zdarma, stejně jako hlídání dětí, které bude probíhat v prostorách naší trhováčkové herny. Věříme, že je to skvělá příležitost nejen pro naše maminky. Na všechny účastníky i jejich děti se budeme těšit. Stejně jako na další akce a aktivity, které nás v dohledné době čekají. Ale teď už zbývá jen poděkovat za vaši přízeň a popřát všem krásnou a pohodovou druhou polovinu léta.