608 436 941

Vítáme léto

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: pondělí 24. června 2024 | 12x

Další školní rok je za námi a opět to uteklo rychleji než voda ve Svinenském potoce. Závěr školního roku je u nás vždy nabitý, veselý, ale také hodně emotivní. S mnoha dětmi a rodiči, kteří navštěvují naše dopolední programy se loučíme, protože rodině začíná nová etapa - nástup dětí do mateřské školy. A my s dojetím sledujeme, jak moc dětičky vyrostly a vyspěly, a i když se nám bude stýskat, s radostí jim přejeme, ať se jim ve školce líbí a dobře daří. Zároveň se těšíme, že s některými z nich se příští rok potkáme na našich odpoledních zájmových kroužcích.

V červnu u nás bylo opravdu živo, uskutečnila se řada zajímavých akcí a aktivit, ale na úvod bych se ráda vrátila k té naší nejdůležitější, kterou jsme uspořádali už předposlední květnový den. Ve čtvrtek 30. května odpoledne se na břehu Velkého rybníka konal Dětský den s Trhováčkem a Tlapkami. Počasí nás pořádně vystrašilo a až do poslední chvíle to vypadalo na déšť, ale naše odvaha se nakonec vyplatila, vyšlo sluníčko a po celé odpoledne už pak bylo přímo nádherně. Na děti u rybníka čekali jejich oblíbení hrdinové, štěňata z animovaného seriálu Tlapková patrola a každý pro ně měl připravený nějaký úkol. Ať už to bylo třídění odpadu s Rockym, jízda podle dopravních pravidel s Chasem, hledání pokladu v písku, létání s letadlem a další, děti všechny výzvy s přehledem zvládly a po jejich splnění je samozřejmě čekala odměna. Jako doprovodný program nechybělo tvoření, malování na obličej, skákací hrad a opékání špekáčků s drobným občerstvením. O větší občerstvení se pak s přehledem postaralo Bistro na Velkým, které kvůli nám otevřelo s předstihem - tímto jim velmi děkujeme. Nálada byla vskutku parádní a my máme velikou radost, že se tolik rodin rozhodlo přijít a strávit s námi příjemné odpoledne. Po celé akci v nás zůstal opravdu radostný hřejivý pocit a také velká vděčnost. Děkujeme všem skvělým dobrovolníkům, kteří nám pomohli dětský den uskutečnit. Je úžasné, že někteří z vás se vracejí a pomáhají nám pravidelně a velikou radost máme také z nových dobrovolníků a moc se těšíme na další setkání. Velké díky pak patří našim sponzorům, svinenským firmám Trust a Terno Trhové Sviny.

Další skvělou akcí bylo rodinné focení v přírodě s naší, troufáme si říci už dvorní, fotografkou Janou Školkovou. Začínající léto, kdy všechno kvete a zelená se, je samo o sobě velmi fotogenické, ale Janě se navíc povedlo vykouzlit v parku u tenisových kurtů opravdu nádherné romantické fotozákoutí. Vytvořit si krásnou letní vzpomínku přišlo více než dvacet rodin s dětmi a my máme z téhle spolupráce opravdu velkou radost a už teď se těšíme na to, co si pro nás naše skvělá fotografka připraví příště.

Ani na našich pravidelných dopoledních programech jsme se rozhodně nenudili. Procvičili jsme si jemnou i hrubou motoriku, zpívali, tancovali, povídali si o létě i přírodě a vytvořili jsme například krásná přáníčka tatínkům k svátku. Ve čtvrtek 13. června jsme využili pozvání od Města Trhové Sviny strávit dopoledne u Velkého rybníka, kde jsme si vyzkoušeli hudebně – pohybový program v přírodě a jako odměna na nás čekalo skvělé občerstvení.

Na odpoledních kroužcích nás také čekalo loučení, poslední předprázdninové lekce v odpočinkovém či slavnostním duchu, než se všichni rozutečeme za prázdninovými zážitky. Například s kreativními dílnami jsme se rozloučili stylově – tvořením krásných originálních přívěsků z pryskyřice. 

S posledními červnovými dny se Trhováček uzavře, aby pro vás byl zase v září (a také i my všichni, kdo se na jeho chodu podílíme) skvěle připravený. Ale ani v létě nebudeme zahálet a budeme rádi, když nás budete sledovat na našich facebookových stránkách. Připravujeme pro vás hned několik dopoledních programů a pak samozřejmě také náš tanečně-kreativní tábor, který se uskuteční v srpnu, nese podtitul "Hakuna Matata" a naše malé táborníky zavede až do tajemné džungle. A na samém konci srpna se spolu už tradičně rozloučíme s prázdninami Skotačením s Trhováčkem. Ale nebudeme předbíhat. Teď bychom Vám všem chtěli z celého srdce popřát krásné léto plné dobrodružství, pohody i odpočinku a báječných rodinných zážitků, prožité bez nehod a úrazů. Budeme se na Vás těšit po prázdninách nebo na některé z našich letních akcí. 

Tým RC Trhováček