608 436 941

S láskou k rodinám

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: středa 22. května 2024 | 5x

Toto období, na přelomu jara a léta, je pro nás významné. Svůj svátek zde slaví maminky, děti i tatínkové a to všechno souvisí s rodinou. Možná nevíte, že i rodina má svůj svátek, mezinárodní den, který si připomínáme 15. května. Pro nás je ale rodina tématem číslo jedna po celý rok. Snažíme se být přístavem, kde mohou rodiče načerpat síly na další plavbu rodičovstvím, kde mohou naplňujícím způsobem trávit volný čas se svými dětmi, odreagovat se od každodenních starostí. Udržovat v chodu rodinu s malými dětmi se všemi náležitostmi, které k tomu patří, je náročné. A mladé rodiny, hlavně maminky, se mohou někdy cítit osamoceně, protože najednou tráví čas úplně jinak, než dříve, možná odlišně než jejich vrstevníci. A proto je tu rodinné centrum, kam mohou přijít, setkat se s dalšími rodiči malých dětí, sdílet své radosti i trápení, navázat nová přátelství, načerpat inspiraci pro aktivity s dětmi, i se rozvíjet a dozvědět se něco nového. Ale protože děti rostou a rodina může být různě široká, nabízíme u nás v centru aktivity pro zájemce každého věku, ať už je to cvičení, vzdělávací kurzy, přednášky, nebo třeba kreativní dílna, kam může bez obav vyrazit třeba vnouček s babičkou.

Máme velkou radost, že tu pro vás můžeme být a že se k nám rádi vracíte. Jedna z maminek, jež pravidelně Trhováček navštěvují, nám napsala: „Rodinné centrum je místo, kde člověk na chvíli zapomene na to, kolik práce a povinností ho doma čeká, zastaví se a užije si čas se svými dětmi. Zjistí, že to, co ho trápí, trápí často i ostatní. A díky podpoře a sdílení od dalších maminek si oddychne a může lépe zvládat každodennost mateřství.“ A my za tato slova děkujeme a myslíme, že lépe to ani říci nešlo.

Měsíc květen byl tedy pro nás v mnohém nabitý. V jeho polovině odstartovala naše pravidelná jarní předporodní setkávání. Cyklem čtyř podvečerů předporodní přípravy provádí budoucí maminky porodní asistenka Mgr. Veronika Sekerová. V našem okolí opravdu mnoho předporodních kurzů neprobíhá a my jsme proto rádi, že jsme jej mohli realizovat. Maminky mají u nás nyní také možnost využít po domluvě laktačního poradenství na podpůrné skupince kojení s certifikovanou laktační poradkyní o. z. Mamila Hanou Nožičkovou.

Na kreativní dílně jsme se s nadšením pustili do výroby květin, které nezvadnou. Ať už to byly papírové růže jako z pouti, nebo kytičky z filcu na brož či do vlasů, povedly se prostě skvěle. Tvoření nechybělo samozřejmě ani na našich dopoledních programech, kde děti vyrobily například krásná originální přání k svátku matek.

A na co se v Trhováčku můžete těšit v červnu? S naší oblíbenou fotografkou Janou Školkovou pro vás opět připravujeme rodinné focení v přírodě. Letní fotografování se bude konat 11. a 12. června, vždy v odpoledních časech od 13 do 18 hodin v parku u tenisových kurtů v Trhových Svinech. Bude na Vás čekat fotokoutek ve vintage stylu, laděný do přírodních barevných tónů, ale vyfotit se budete moci i volně v parku.

Během června se můžeme těšit ještě na jednu speciální návštěvu. Zavítá k nám plyšáková ordinace s paní doktorkou Evou a zdravotní sestřičkou Káťou. Děti mohou přinést svého oblíbeného plyšáčka, či panenku a nechat je ošetřit a zároveň zjistit mnohé o tom, jak to chodí u lékaře a že se není vůbec čeho bát. Věříme, že v létě, které je obdobím častých úrazů, se to může hodit. A paní doktorka se sestřičkou rády zodpoví všechny zvídavé dotazy dětí a dospělích.

V Trhováčku se na vás samozřejmě také budeme těšit na našich pravidelných úterních a pátečních dopoledních programech a středečních setkáních s miminky. V rámci kreativní dílny pak plánujeme tvoření originálních přívěsků z pryskyřice. Určitě proto nezapomeňte sledovat naši facebookovou stránku.

Všem přejeme krásný prosluněný červen a poklidný závěr školního roku.

Na viděnou v Trhováčku.