608 436 941

Karnevalové veselí

Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: čtvrtek 22. února 2024 | 11x

I když je únor nejkratším měsícem v roce, stejně se někdy jeví až příliš dlouhý a všichni už s nadšením vyhlížejí březen a blížící se jaro. Naštěstí nám ještě sychravé únorové dny zpestřují každoroční masopustní průvody, plesy a jiné tradiční akce a samozřejmě také maškarní bály. A jeden takový dětský karneval jsme pořádali i my s Trhováčkem.

Všechno vypuklo v úterý 13. února dopoledne, kdy jsme za pomoci ochotných maminek vyzdobili taneční sál kulturního domu spoustou balónků a nachystali vše potřebné a ve tři hodiny odpoledne už začali proudit první nedočkaví návštěvníci. A že to byli návštěvníci opravdu různorodí – přišli si k nám zatančit a zaskotačit kouzelníci, superhrdinové, krásné princezny, tanečnice a víly, jednorožci a všemožná zvířátka, rytíři a policisté, berušky, broučci i Ferda mravenec. Radost nám udělala i spousta rodičů, kteří neváhali a oblékli masky spolu se svými dětmi – potkali jsme například celou rodinku pirátů, roztomilé pandy, Karkulku i s vlkem a myslivcem, myšku s králíčkem a další. Všichni se vesele roztančili spolu s naší skvělou moderátorkou Peťou a zapojili se do různých soutěží. A kdo si zrovna chtěl trochu odpočinout od řádění na parketu, mohl se vyfotit v našem fotokoutku, dát si něco malého na zub, či si jít na balkon vytvořit roztomilého klauna, vymalovat tematickou omalovánku, házet míčky a jiné. Celý karneval se náramně povedl a my jsme nadšení, že se k nám sjelo tolik masek z blízkého i vzdálenějšího okolí a už teď se těšíme na další akce s vámi.

V únoru se u nás dařilo i tvoření – na kreativní dílně jsme si mohli vyzkoušet modelování ze samotvrdnoucí hmoty. Práce s ní velmi připomíná keramickou hlínu, ale není třeba ji zapékat v peci, ztvrdne sama na vzduchu, a tak jsme ji mohli v Trhováčku směle vyzkoušet. Na dvou po sobě následujících dílnách jsme vyráběli krásné misky, tácky a přívěsky, zdobili je otisky rostlin a po ztvrdnutí zdobili barvami. Tvoření všechny moc bavilo a někteří se pak dokonce pustili i do složitějšího modelování zvířat podle své fantazie.

Tvořit se samozřejmě chystáme i v březnu a začneme hned v pátek 1. 3., kdy se necháme zasvětit do tajů háčkování a uháčkujeme si vlastní podtácek. Další kreativní dílna pak proběhne v pátek 22. března ve velikonočním duchu, budeme vyrábět roztomilá velikonoční zvířátka z vlny a možná dojde i na vajíčka. Březnové kreativní dílny proběhnou od 15:30 hodin, těšíme se na vás.

A na co dalšího se můžete v Trhováčku těšit v prvním jarním měsíci? Blížící se jaro a potřeba trochu probrat a provětrat šatník nám napovídá, že se chystá dlouho očekávaný bazárek. Tradiční jarní bazárek se bude konat 20. 3., kdy proběhne příjem zboží a 21. 3., kdy si můžete po celý den přijít nakoupit. Srdečně zveme všechny, kteří příjdou prodávat a nakupovat, jako každý rok se tu určitě objeví nádherné věci pro vaše děti, i pro vás. Bazárek je zaměřen na jarní a letní oblečení a boty pro děti a dospělé, ale přinést můžete i hračky, knížky a nejrůznější potřeby pro děti. Protože je to velká akce a je třeba hodně lidí, abychom ji mohli uskutečnit, budeme velice rádi za případné dobrovolníky, kteří by nám s ní chtěli pomoct. Kontaktovat nás můžete na našem mailu trhovacek@seznam.cz.

I v březnu vás samozřejmě zveme na naše pravidelné dopolední programy pro rodiče s dětmi. V úterý a v pátek můžete přijít od devíti hodin dopoledne s dětmi od roku a půl a středeční dopoledne u nás patří maminkám s miminky. A ještě něco se chystá. S naší milou místní psycholožkou Mgr. Kristýnou Markovou pro Vás připravujeme přednášku o zvládání krizových situací, které bohužel někdy potkají každého z nás a je dobré vědět, jak na ně reagovat. Přednáška se bude konat ve středu 27. března od 17:00 hodin. Všechny informace i o dalších akcích se dozvíte i na naší facebookové stránce, kde bude také včas upřesněno fungování a program Trhováčku v době jarních prázdnin.

Krásné skoro jarní dny vám přeje tým rodinného centra Trhováček.