608 436 941

Sváteční ohlédnutí za končícím rokem

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: čtvrtek 21. prosince 2023 | 8x

Krásný adventní čas v Trhováčku začal už posledního listopadu, kdy se v Centru komunitních aktivit pořádalo tvoření adventních věnců. Skvělou akci provázela všudypřítomná vůně jehličí a sváteční nálada a nás velice těší, že jsme se na ní mohli podílet. Ostatně i naše dvě další předvánoční akce probíhaly ve spolupráci s CKA Trhové Sviny a my se těšíme, že ve stejném duchu navážeme i v následujícím roce.

Už v pondělí čtvrtého prosince se u nás objevila vzácná návštěva, přímo z nebe. Ty nejmenší děti přišel pozdravit a potěšit sám svatý Mikuláš se svým věrným společníkem andělem. V pohádkové atmosféře si nebeští návstěvníci vyslechli básničky a písničky od statečných a šikovných dětí a všem popřáli krásný adventní čas a předali balíčky. Jsme moc rádi, že se k nám na tuto krásnou rodinnou tradici vracíte. Přípravy na svátky jsme pak završili již tradičním pečením a zdobením vánočních perníčků. Práce nám šla za poslechu vánočních koled skvěle od ruky, nechyběl ani horký punč a čaj a báječná nálada. Perníčky se povedly opravdu nádherné a dobré a my děkujeme všem, kdo jste toto příjemné odpoledne strávili s námi.

Sváteční nálada a těšení se na Ježíška se přenesla i do dopoledních programů pro děti, kde se začaly pomalu zpívat vánoční písničky a vyrábět přáníčka, ale také do odpolední kreativní dílny. V pátek 8. prosince jsme měli možnost vyrobit si kouzelné vánoční skřítky oblíbenou technikou macramé. Teď už skřítci zdobí vaše domovy a my máme radost, že vás na tvoření přišlo tolik.

V úterý 19. 12. dopoledne k nám předčasně dorazil Ježíšek a přinesl pár dárečků do naší herny. U nazdobeného stromečku jsme si s dětmi vyzkoušeli takový malý Štědrý den – svátečně jsme se oblékli, rozsvítili světýlka, zazpívali koledy, pohráli s novými hračkami a zkrátka si to moc užili.

S končícím rokem končí i některé kurzy – předporodní setkávání a také podpůrná skupinka pro maminky. Rádi bychom poděkovali jak všem účastnicím, tak oběma skvělým dámám, které nás kurzy provázely, a to Mgr. Veronice Sekerové a Mgr. Kristýně Markové. Není ale třeba žádného smutku, oba kurzy plánujeme otevřít opět v novém roce. Budeme velmi rádi, když nás budete v lednu sledovat na našich facebookových stránkách, protože s blížícím se druhým pololetím se otevře možnost ještě se přihlásit na některé z našich odpoledních kroužků, tak ať vám volná místa neutečou. Všem našim lektorkám odpoledních kurzů, ať už pro děti, nebo dospělé bychom chtěli vyjádřit velké díky, zhostily se svého úkolu více než skvěle. Velký zájem a skvělé ohlasy na kroužky nejlépe ukazují, jak dobrý tým lektorů se u nás sešel. V tomto svátečním období bychom také chtěli z celého srdce poděkovat za přízeň našim členům, dobrovolníkům a přátelům i vám všem, kteří naše centrum rádi navštěvujete, moc si vaší podpory vážíme a těšíme se na setkávání v příštím roce.

Rok 2023 byl pro nás rokem velkých změn, v létě se nám za pomoci finančního daru od firmy Medisize povedlo zrekonstruovat prostory nejen naší herny a skládáme poklonu všem, kteří se na této práci podíleli, herna v novém kabátě nám dělá velikou radost. Změn se ale událo více – na členské schůzi, 29. listopadu, jsme do svého čela zvolili novou předsedkyni Nikolu Oulíkovou, maminku, která nám už dlouho pomáhá a spolupracovala s námi jako dobrovolnice. Přejeme jí, ať se jí u nás i nadále líbí. Odstupující předsedkyni Bc. Kateřině Matějkové ze srdce děkujeme za její péči a nasazení jež Trhováčku věnovala a přejeme jen to nejlepší do dalšího působení.

Závěrem bychom rádi všem popřáli do nového roku všechno nejlepší a hlavně pevné zdraví. Děkujeme, že se k nám rádi vracíte a vynasnažíme se, abychom pro vás připravili co nejzajímavější program i na příští rok.