608 436 941

Advent za dveřmi

RC Trhováček | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: středa 22. listopadu 2023 | 22x

Listopad a nejvíc pošmourný a nevlídný měsíc? Určitě ne ten letošní a rozhodně ne v Trhováčku. První polovina měsíce ještě vysloveně přála příjemným procházkám a mnoho z vás se rozhodlo ji spojit s návštěvou našich dopoledních kurzů. Úterní a páteční dopoledne u nás patří dětem od jednoho a půl roku do tří let a jejich rodičům. Tyto kurzy rodičovských kompetencí, úterní Cvičení s hudbou a tvořením a páteční Těšíme se do školky, jsou u Vás velmi oblíbené a my z toho máme obrovskou radost. V listopadu se dopoledne nesla v podzimním duchu a nezapomněli jsme ani na aktuální témata Dušiček a svátku svatého Martina. Radost nám dělají i středeční pravidelná setkání s miminky a samozřejmě s maminkami, kde se utvořila sympatická skupinka a každé setkání probíhá ve skvělé atmosféře. A nezapomínáme ani na rozšiřování našich obzorů díky přednáškám – 21. listopadu k nám zavítala oblíbená dětská psycholožka Mgr. Veronika Jiříková a na její interaktivní přednášce jsme si povídali o ožehavém tématu, jak a kdy začít mluvit s dětmi o sexualitě a jak odpovídat na jejich zvídavé otázky. Děkujeme Veronice i všem účastníkům za skvělé dopoledne.

Podzimní chladné podvečery přímo lákaly ke tvoření a tak jsme se také dvakrát sešli na Kreativní dílně. Poprvé nám byly inspirací nádherně barevné listy, které jsme malovali pomocí vodových anilinových barev a dílko už pak jen dokončili černým fixem. Všechny výtvory byly úžasné a jemná práce se štětcem nadchla malé i velké malířky. Druhá kreativní dílna už se nesla v duchu blížícího se adventu – vyráběli se roztomilí andělíčci z drátků a korálků. Sešla se početná skupina maminek a dětí a přesto, že to není úplně jednoduchá technika, zvládli ji všichni bravurně. Vznikli andílci několika různých velikostí i tvarů a některé nadchlo toto tvoření natolik, že se v něm rozhodli pokračovat i doma. Což nás velice těší.

A kdo není zrovna tvořivý tip, mohl podzimní podvečery strávit v pohybu. Každé úterý od 17:00 hodin u nás totiž probíhá cvičení pro ženy pod vedením zkušené fyzioterapeutky Mgr. Anny Havelkové. Cvičení je zaměřeno na protažení a posílení svalů a namáhaných partií a posílení těla například i po porodu. Probíhá v malých skupinkách a příjemné atmosféře a rádi bychom vás na něj pozvali – ještě je pořád pár volných míst, tak si přijďte pročistit hlavu a udělat něco pro své tělo.

A na co se můžete v Trhováčku těšit v prosinci? Kouzelná předvánoční nálada k nám zavítá už poslední listopadový den na vázání adventních věnců v Centru komunitních aktivit Trhové Sviny. A hned 4. prosince odpoledne u nás přivítáme nebeskou návštěvu. Mikuláš s andělem zde budou od 15:00 pro Vás a Vaše děti. Naše Mikulášská nadílka je ideální pro malé děti, které chtějí potkat Mikuláše v bezpečném prostředí a oslavit tuto krásnou tradici se svými nejbližšími. Pro bližší informace a rezervaci Vaší návštěvy nás neváhejte kontaktovat.

Máte už doma Vánočního skřítka, veselého nezbedu? Ještě ne? Tak máte skvělou příležitost si ho u nás v pátek 8. prosince od 15:30 vyrobit. A to oblíbenou technikou macramé. Jestli skřítka už doma máte, nevadí, může to být krásný dárek pro někoho blízkého. Vánoční náladu celého tvoření nám skvěle dokreslí cukroví a horký punč, nebo čaj. Když už mluvíme o cukroví, k adventu také neodmyslitelně patří pečení perníčků. A na to bychom Vás také radí pozvali – pustíme se do něj v pátek 15. prosince ve tři hodiny odpoledne. Ve skvělé vánoční atmosféře, s teplým nápojem a připraveným těstem nám pečení půjde samo. Všechno potřebné pro vás připravíme a moc se na tuto tradiční voňavou akci, kterou pořádáme ve spolupráci s Centrem komunitních aktivit, těšíme.

Zároveň vás srdečně zveme na všechny dopolední programy pro rodiče s dětmi, které se v tomto krásném období ponesou v zimním a předvánočním duchu a jistě si i s vašimi nejmenšími vyrobíte něco pro radost či zazpíváte koledu.

Za celý kolektiv rodinného centra Trhováček bychom vám také rádi z celého srdce poděkovali za vaši přízeň a podporu v tomto roce a popřáli vám krásné a radostné Vánoce s Vašimi nejbližšími a mnoho zdraví do roku nadcházejícího. Budeme se těšit na další setkání s vámi v roce 2024.