608 436 941

Nejen o drakiádě

Trhováček, Buškův Hamr, říjen 2023 | Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: čtvrtek 19. října 2023 | 4x

Jaký byl říjen v Trhováčku? Krásný, nabitý a rozmanitý. Největší událostí pro nás byla rozhodně drakiáda, která se uskutečnila v sobotu 14. 10. na Buškově hamru. K místu konání přivedla účastníky tematická stezka s hádankami a úkoly, na níž jsme se dozvěděli, že "není drak jako drak" a toto téma pak volně provázelo i dalšími doprovodnými aktivitami pro děti. Draků z papíru se zde sešlo opravdu požehnaně, a protože nám přál i vítr, tak všichni nádherně létali, ať už byli koupení, nebo s velkou nápaditostí doma vyrobení. Navíc počasí nám vyšlo na jedničku a v krásném prostředí Buškova hamru jsme si zřejmě poslední letošní teplou sobotu užili na maximum. Na děti zde čekaly různé hry a úkoly, tvoření kouzelných podzimních lucerniček, malování na obličej, skákací hrad a originální fotokoutek v podzimním stylu. Navštívila nás také canisterapeutická fenka Diva, se kterou se mohly děti seznámit, pohladit si ji, či vyčesat. Nechybělo oblíbené dlabání dýní, u kterého se zabavila celá rodina, ani oheň a opékání špekáčků. Veselé odpoledne uteklo jako voda a večer se nám jen těžko loučilo a odcházelo domů. Drakiáda byla poslední letošní venkovní akcí Trhováčku a skvěle se povedla. Srdečně děkujeme vstřícnému personálu Buškova hamru, že jsme už podruhé mohli využít tento areál a s radostí se za rok opět vrátíme. A moc děkujeme dobrovolníkům, kteří nám pomohli akci naplánovat a připravit a samozřejmě vám všem, kteří jste si odpoledne užili s námi.

Krásný říjen přál i dopoledním programům pro děti s maminkami, na kterých se nás vždy schází velká parta. Užili jsme si spoustu hraní, cvičení, tematických podzimních aktivit, básniček a tvoření. Také středeční setkání s miminky probíhají v krásné atmosféře a užívají si je maminky i děti. Z odpoledních kroužků v říjnu odstartovala očekávaná Hravá flétnička s lektorkou Leonou Malíkovou. Kroužek probíhá ve středu odpoledne, je určen pro malou skupinku dětí školkového věku a všechny moc baví. Úterní podvečery pak u nás od října patří ženám a konkrétně posilovacímu cvičení se zkušenou fyzioterapeutkou Bc. Annou Havelkovou, zaměřenému na protažení, posílení svalů, zlepšení držení těla i na případné individuální problémy. Od 17 hodin probíhá cvičení pro ženy, od 18 hodin pak pro seniorky. Na obou skupinkách se ještě najdou volná místa, tak neváhejte a přijďte si cvičení vyzkoušet.

A na co se můžete těšit v listopadu? Samozřejmě na naše tradiční dopolední programy pro děti s rodiči – v úterý cvičení s hudbou a tvořením pro nejmenší, ve středu setkání s miminky a v pátek „Těšíme se do školky“, vždy od 9 hodin. Po úterním a pátečním dopoledním programu můžete využít našich prostor až do 11:30, věříme, že obzvlášť v sychravém podzimním počasí přijde tato možnost k duhu. Opět se také setkáme na kreativní dílně – v pátek 3. listopadu si od 15:30 vyzkoušíme malování akvarelem v podzimních barvách. A hned týden na to, 10. 11. se budeme věnovat oblíbenému drátkování. Protože čas utíká a období adventu se blíží, vytvoříme si z drátků a korálků malé andílky. Budeme se na vás těšit – chladná podzimní odpoledne jsou pro vyrábění a kreativitu jako stvořená. A jelikož tvoření není nikdy dost a předvánoční čas je už opravdu skoro za dveřmi, čeká na vás na samotném konci listopadu ještě jedna oblíbená aktivita. A to vázání adventních věnců, které pořádáme společně s Centrem komunitních aktivit. Připravujeme je pro vás na dopoledne 30. listopadu a konat se bude právě v našem sousedství - v prostorách CKA. Všechny potřebné informace o chystaných akcích zveřejníme na naší facebookové stránce, stejně jako fotografie a reporty z proběhlých akcí.

Přejeme krásné dny, děkujeme za vaši přízeň a podporu a těšíme se na listopadová setkání.