608 436 941

Prázdniny s Trhováčkem

Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: úterý 25. července 2023 | 7x

Na samém konci měsíce června jsme se s našimi nejmenšími a jejich rodiči rozloučili před dvouměsíční pauzou ve velkém stylu - krásným dopoledním programem s piknikem u Velkého rybníka. Cvičilo se, zpívalo, hrálo i tvořilo, každý přinesl něco dobrého a nechyběl ani oheň a opékání špekáčků. Bylo to příjemně a vesele strávené dopoledne a skvělá tečka za uplynulým školním rokem.

Ale ač to tak může vypadat, Trhováček ani v létě tak docela nespí. Už druhý červencový týden to u nás opět ožilo. S letním tanečně - kreativním příměstským táborem jsme se přenesli do kouzelné země skřítků a víl. Konkrétně do vesničky Bylinkov, kterou při své návštěvě poničil zlý obr a dokonce unesl jejich nejmilejší Levandulovou vílu. A tak se šestnáct malých tábornic vydalo na cestu za její záchranou a zároveň i na pomoc skřítkům a vílám z Bylinkova. Na naše tábornice čekal každý den bohatý program - dobrodružné i veselé hry, tanec i tvoření. Malovaly na kamínky, navrhovaly pro víly originální šaty a vyrobily si své vlastní kouzelné hůlky a také krásná pomalovaná trička. Vyzkoušeli jsme si malbu společného obrazu a navrhli skřítkům hned dvě nové vesničky a v lese jim pak postavili parádní nové domečky. Ze sušené levandule jsme vyrobili barevné voňavé pytlíčky a s jejich pomocí pak porazili zlého obra a zachránili Levandulovou vílu. Vděční skřítkové a víly pro nás pak připravili mapu, která nás dovedla k ukrytému pokladu, kde na každého čekala vílí odměna.

Po celý tábor nám počasí opravdu přálo a sluníčko svítilo možná až trochu moc, ale i horka jsme s přehledem zvládli a úterní výlet k Velkému rybníku jsme zakončili sladkým zmrzlinovým osvěžením. Zvládli jsme také procházku k Buškovu hamru, plnou veselých úkolů i zajímavých informací o stromech a bylinách. A samozřejmě nemohl chybět ani táborák. Je nám velkým potěšením, že jsme mohli využívat komunitní zahradu u Husitského kostela v Trhových Svinech a také si kostel s dětmi prohlédnout, děkujeme.

Naše milé tábornice prokázaly veliké odhodlání, šikovnost a nadšení v plnění úkolů, při tvoření i tanci a překvapily svou laskavostí a znalostí přírody. Doufáme, že si tábor užily, navázaly nová přátelství a třeba se i něčemu novému přiučily. Celý tábor jsme v pátek 14. července slavnostně zakončily malým vystoupením pro rodiče, kdy se holčičky proměnily ve víly a předvedly krásný taneček, který se na táboře naučily. A pokud mohu soudit, povedlo se jim to úžasně. Teď už můžeme jen poděkovat rodičům za jejich přízeň a že nám své děti svěřili. A doufáme, že se příští rok sejdeme na příměstském táboře opět v tak skvělé partě. Také moc děkujeme trhovosvinenské firmě Phillips Medisize, díky jejíž podpoře jsme mohli tábor uskutečnit.

I v měsíci srpnu budeme moc rádi, když nás budete sledovat. Budeme pracovat na tom, aby byl pro vás na příští rok připravený nejen program, ale i prostory celého Trhováčku. A už teď bychom vás rádi pozvali na Skotačení s Trhováčkem, naše tradiční rozloučení s létem pro děti i rodiče, které se uskuteční v pátek 1. září. Už se na tohle zábavné odpoledne plné her a soutěží moc těšíme.

Přejeme všem krásnou druhou polovinu léta plnou odpočinku i veselých prázdninových zážitků.

Za kolektiv RC Trhováček