608 436 941

Slunečný červen v Trhováčku

Autor: Klára Bílková | Zveřejněno: úterý 20. června 2023 | 16x

Se začátkem června k nám už konečně zavítalo dlouho očekávané teplo a sluníčko. A hned první červnový den, na svátek našich milovaných dětí, nám počasí vyšlo jako na objednávku a dětský den s dinosaury u Velkého rybníka byl opravdu krásný a velkolepý. Na děti zde čekala řada stanovišť, kde měly za úkol například chůzi v dinosauřích stopách, hod dinosauřím vejcem do hnízda, průjezd pravěkým pralesem, nebo si vylovit potravu z vody. Také si zahrály na malé archeology a hledaly v písku fosílie, mohly si navléknout vlastní pravěký náhrdelník, nebo se nechat namalovat na obličeji. Nechyběl samozřejmě ani opečený špekáček za odměnu, spousta dobrého občerstvení, a dokonce výborná zmrzlina. Kvůli nám se také otevřel nový kiosek na Velkém rybníce, takže už opravdu nikomu nic nechybělo. Všichni si tohle krásné a slunečné odpoledne moc užili a akce se nakonec protáhla až do večera. Děkujeme všem, kteří přišli, hlavně pak našim obětavým dobrovolníkům, bez nichž by se tohle skvělé odpoledne vůbec nemohlo uskutečnit. A zvláštní dík patří svinenské firmě Phillips Medisize, která nám na dětský den nejen přispěla finančně, ale jejíž zaměstnanci neváhali a také přiložili ruce k dílu při tvorbě programu pro děti. 

Jak se školní rok pomalu chýlí ke konci, končí i pravidelné odpolední kroužky v Trhováčku. Děti se slavnostně rozloučily s oběma tanečními kroužky, i s angličtinou pro děti, kde poslední hodinu završily procházkou na zmrzlinu. Poslední hodiny si užili i dospělí navštěvující jazykové kurzy angličtiny a němčiny a také cvičení pro ženy. Všem přejeme krásné léto a našim milým lektorkám zasloužený odpočinek a načerpání nových sil a inspirace na příští rok.

Celý červen probíhaly naše úterní a páteční dopolední programy pro děti od 1,5 roka, kde se cvičilo, skotačilo, zpívalo a tancovalo, také jsme vyráběli a malovali a naučili se nové básničky. Připravili jsme se i na den otců a milým tatínkům vyrobili k svátku krásné medaile. S některými našimi pravidelnými malými návštěvníky se loučíme, protože od září už budou navštěvovat mateřskou školu. Budou nám sice chybět, ale přejeme jim, ať se jim ve školce daří a líbí a třeba se s nimi v příštím roce potkáme na některém z našich odpoledních kroužků. Nástup do školky teď bude velkým tématem pro řadu rodičů i dětí, a proto jsme opět oslovili skvělou dětskou psycholožku Veroniku Jiříkovou, která pro nás na 20. června připravila interaktivní přednášku "Už budu chodit do školky" o školkové adaptaci. Dozvěděli jsme se deset pravidel, jak připravit dítě i sebe na první dny ve školce, měli možnost na některé situace nahlédnout z více pohledů a získali řadu cenných informací. Součástí přednášky bylo jako vždy cvičení a povídaní s dětmi, podporující správný psychomotorický vývoj a také prostor pro vaše dotazy k výchově dětí.

12. a 13. června odpoledne se kousek parku u tenisových kurtů proměnil v kouzelné romantické zákoutí, kde probíhalo rodinné focení s naší milou fotografkou Janou Školkovou. Lehounké bílé závěsy, květy a polštářky, to vše vytvořilo dokonalou atmosféru pro krásné fotografie v boho stylu, kterých už se nemůžeme dočkat. Všechny rodinky přišly krásně sladěné a na fotkách jim to bude moc slušet.

Ani ti, které baví tvoření všeho druhu, nepřišli v červnu zkrátka. V tomto trochu hektickém čase jsme se rozhodli pro odpočinkovější a uklidňující malování mandal. Za poslechu hudby byla možnost vybarvit si předpřipravené mandaly a také si vytvořit svou vlastní. Příjemnou atmosféru ještě podpořila domácí limonáda.

V červenci a srpnu se program v Trhováčku konat nebude. Ale zahálet také nebudeme. Od 10. července pořádáme tanečně kreativní příměstský tábor, který zde bude mít svoji základnu. S táborníky se vypravíme mezi víly a skřítky a jistě zažijeme mnohá dobrodružství. Už se nemůžeme dočkat. Pak bude také třeba všechno v Trhováčku co nejlépe nachystat na nadcházející rok. A nesmíme zapomenout na krásnou akci, která se koná vždy na konci léta - Skotačení s Trhováčkem, které pro Vás budeme připravovat.

Za celý tým Trhováčku vám chceme za srdce poděkovat za vaši přízeň a popřát vám opravdu krásné léto a prázdniny, plné radosti, klidu i odpočinku. A v příštím školním roce 2023/2024 se na vás moc těšíme.

Za Rodinné centrum Trhováček