608 436 941

V březnu sice ještě za kamny, ale aktivně

Autor: Za RC Trhováček Bc. Kateřina Matějková a Mgr. Eva Farková | Zveřejněno: úterý 28. února 2023 | 8x

Bazárek jarního a letního zboží (14. - 15. 3. 2023) opět organizuje RC Trhováček.

Únor je sice nejkratším měsícem v roce, ale v Trhováčku to na méně aktivit v únoru nevypadalo. Pravidelné cvičení a tvoření s dětmi v úterý a v pátek má vždy hojnou účast a těšení navštěvovaných dětiček nám dělá radost. Během února se děti opět seznamovaly s nůžkami a barvami a tvořily domečky z papíru, papírová chrastítka, karnevalové masky a další originální kousky.

Nové pololetí začalo také ve všech zájmových kroužcích. V Trhováčku děti pokračují ve výuce anglického jazyka, tancování v dramatickém kroužku, nově se pak otevřel kroužek tancování s Terezkou, která bude každé čtvrteční odpoledne v centru vést děti k tanci, pohybu, hrám i kamarádskému přístupu k druhým. Vystřídá tak lektorku Anežku Severovou, která tancování v Trhováčku vedla několik let a dokázala vždy nadchnout děti svým laskavým přístupem. Anežce moc děkujeme a přejeme hodně štěstí v dalších životních krocích.

Ve svých kurzech nezaostávají ani dospělí či senioři, kteří si prohlubují znalosti anglického a německého jazyka a formují si postavu na blížící se jaro v kroužku cvičení pro ženy. Zapomenout nelze ani na miminka, jejichž maminky s nimi přicházejí ve středeční dopoledne k popovídání i malému cvičení.

Oslavit jsme zvládli také svátek sv. Valentýna. Při jeho příležitosti jsme naplánovali výrobu srdíček pomocí drátků a korálků. V pátek 10. února se sešly maminky s dětmi a odcházely s krásnými, s láskou dělanými srdíčky. Další kreativní dílna se pak konala v poslední únorový pátek, kdy si děti s rodiči v centru vyráběly veselé marionety a cvičily tak svou fantazii. 

V období masopustů nemohl chybět tradiční Dětský karneval, který jsme organizovali poprvé po covidové pauze. Karnevalové veselí vypuklo 16. února v 15 hodin v tanečním sále kulturního domu a nachystaný prostor se začal brzy plnit nejrůznějšími maskami. Tradičně měly nadvládu princezny, ale dorazili i mimoni, jednorožci, berušky, indiáni, piráti, čarodějky i čarodějové. Některé maminky si daly práci a kostým vytvořily pro děti samy, z čehož se vyklubaly krásné i zajímavé masky, jako například ovečka, popcorn či lékařka. Pro děti byly připraveny nejrůznější hry: krysí závody, třídění dle barev, překážkové dráhy a podobně. Nechybělo malé občerstvení ve formě napečených domácích buchet a dezertů. Rodiče měli možnost nechat své děti namalovat, tvořit v tvořivé dílničce a mohli využít též nachystaného samoobslužného fotokoutku. Děkujeme všem dobrovolníkům, bez kterých by tyto akce byly nerealizovatelné, všem rodičům, kteří si s námi přišli užít odpoledne, a velké díky take KD za zapůjčení sálu a ochotu pomoci.

Před námi leží neméně na aktivity bohatý březen. V pátek 3. 3. budeme v Trhováčku recyklovat a vyrábět z PET lahví krásné květiny.

V pondělí 13. března mezi sebe pozveme psycholožku Mgr. Kristýnu Markovou s tématem Duševní pohody v mateřství – jak nezapomínat i v průběhu mateřství samy na sebe a pečovat o své duševní zdraví?

Ve dnech 14. – 15. března nás čeká tradiční Bazárek jarního a letního zboží. Pokud tedy potřebujete nakoupit pro své děti na jaro či léto, nezapomeňte se zastavit v tanečním sále KD ve středu 15. března od 8 do 17 hodin. Nákupem podpoříte provoz našeho centra.

V úterý 21. 3. zavítá do Trhováčku budějovická psycholožka Mgr. Veronika Jiříková, která se bude věnovat emocím: přednáška Ovládej své emoce, nebo ony ovládnou Tebe nás povede k tomu naučit své děti svoje pocity zvládat zdravě.

V pátek 24. 3. pak zatočíme se všemi lichými ponožkami a během tvořivého odpoledne jim dáme společně s našimi dětmi nový život. Tvoření Veselí plyšáci z ponožek se koná od 15:30 hodin.

Březen zakončíme v pátek 31. 3. další kreativní dílnou, tentokrát Velikonočním tvořením, při kterém si nazdobíme tradičně i netradičně kraslice a vyrobíme z nich hezkou dekoraci do našich domovů. Na začátek dubna pak pro vás chystáme opět Velikonoční stezku. Pro všechny aktuality sledujte, prosím, naše fb stránky Rodinné centrum Trhováček, z. s. Děkujeme za vaši přízeň.