608 436 941

K jako kreativita, kurzy, karneval...

Autor: Bc. Kateřina Matějková | Zveřejněno: sobota 21. ledna 2023 | 22x

Měsíc leden byl v Trhováčku ve znamení kreativity. Tvoření probíhalo i během úterního a pátečního programu, kdy si například mohly dětičky vytvořit po cvičení krásné malované ptačí budky či ptáčky z bavlnky. Zájem byl i o odpolední tvořivé pátky pro maminky se staršími dětmi, pro které jsme připravili malování na hrnečky - tento originální výrobek udělá určitě radost prarodičům, rodičům či sourozencům na ranní čaj nebo kávu. Na své si v lednu přišly i ženy, pro něž jsme po velkém úspěchu macramé andělů připravili další macramé tvoření.

Při výchově dětí se rodič často dostane do situace, kdy s malými dětmi řeší nepředvídatelné chování a leckdy si prostě neví rady. O tom, jak postupovat v určitých situacích tak, aby to v dětech nezanechalo následky, přednášela v Trhováčku psycholožka Mgr. Veronika Jiříková. O přednášku byl velký zájem a je nám líto, že se nedostalo z kapacitních důvodů na všechny zájemce. V brzké době nicméně mezi sebe přednášející opět pozveme s dalším zajímavým tématem.

Během ledna skončilo první pololetí probíhajících kroužků. Většina z nich i nadále pokračuje. Pro dospělé organizujeme německý a anglický jazyk, pro děti tanečně-dramatický kroužek, anglický jazyk pro předškolní i školní děti, pro malé i větší děti tancování s Terezkou. V brzké době pozveme také nastávající maminky na předporodní setkávání s PhDr. Janou Markovou, která odpoví na veškeré otázky týkající se přípravy na porod a samotného porodu, péče o miminko, šestinedělí a kontaktního mateřství.

Únor je nejkratší měsíc v roce, ale u nás nebude o aktivity nouze. Drátkovaná srdíčka a zapichovátka si na kreativní dílně pro rodiče s dětmi vyrobíte už 10. února. Dále si můžete přijít vytvořit veselé marionety – jejich výrobu z recyklovaných materiálů chystáme na 24. února.

V předchozích letech jsme kvůli covidu přišli o mnohé akce. Jednou takovou byla například tradiční trhováčkovská akce Dětský karneval pro nejmenší. Nynější situace se zdá být klidnější, a tak 16. února od 15:00 chystáme dětský karneval v kulturním domě v Trhových Svinech. Už teď se těšíme na originální masky dětí a jsme zvědaví, zda dětičky vůbec poznáme, protože v kreativitě se meze nekladou. Po rodiče bude připraveno malé pohoštění a děti si užijí spoustu zábavy, tanec, soutěže a odměny. Ve fotokoutku vám paní fotografka vytvoří originální fotografii pro hezkou vzpomínku.

Pokud máte malé děti do cca 3 let a zatím jste nezavítali do našeho rodinného centra, srdečně vás zveme každé úterý a pátek od 9:00, kdy probíhá cvičení s programem pro malé dětičky. Poté cca od 9:45 je k dispozici volná herna. Pro nejmenší děti máme připravené setkávání s miminky, a to každou středu od 9:00. Vaše účast na různých akcích je nám odměnou a máme velkou radost z vašeho zájmu o aktivity v Trhováčku. Těšíme se na viděnou!