608 436 941

Advent s perníčky

Autor: Za kolektiv Rodinného centra Trhováček Bc. Kateřina Matějková | Zveřejněno: úterý 22. listopadu 2022 | 33x

Babí léto nás sice ještě na začátku listopadu lákalo k pobytu venku, ale v Trhováčku jsme pokračovali hlavně v aktivitách uvnitř. Velký úspěch slaví tvořivé dílny pro rodiče a děti. Květináčky vyráběné ubrouskovou technikou už zdobí nejedno okno a chlubí se v nich krásné květiny. Tato aktivita bavila nejen maminky, ale hlavně dětičky, které se těší na další tvoření. Hojnou účast sbírá i úterní cvičení pro děti a také páteční „přípravka“ Těšíme se do školky spojená s malým tvořením. V posledním týdnu měsíce proběhla beseda o školní zralosti, která byla velkým přínosem pro rodiče, kteří řeší, zda je jejich dítě připravené na tak důležitý krok v životě, jakým je školní docházka.

Každý rok si říkáme, jak daleko jsou Vánoce a těšíme se na ně, a ono se ani nenadějete a už tu máme první adventní neděli. Je tedy na čase vytvořit si adventní věnec za doprovodu zkušené floristky a dát mu podobu, aby byl pýchou nejen štědrovečerního stolu.

Volají si nás i další tradice: Mikulášská nadílka se uskuteční v neděli 4.12 od 15 hodin. U nás se však dětičky bát nemusí. Mikuláš v doprovodu anděla je pochválí, vyzdvihne vše dobré a případně pomůže rodičům, pokud by děti měly na něčem důležitém zapracovat. Rodičovská náruč jim bude jistá a nadílka od Mikuláše určitě také.

U andělů ještě chvilku vydržíme a 2.12. si vyrobíme anděla macramé technikou. Tato činnost bude tentokrát určená jen maminkám, aby si chvilku odpočinuly od předvánočního shonu a měly čas jen pro sebe.

Čas Vánoc a vánoční atmosféry si zpříjemníme ještě 10.12. od 15 hodin pečením perníčků za doprovodu jejich vůně a teplého čaje.

Poslední letošní aktivitou bude Kreativní dílna, při které si z recyklovaných materiálů vyrobíme krásné vánoční ozdoby. Zveme tedy všechny rodiče s dětmi či prarodiče s vnoučaty na 16. 12. od 15:30 do našeho centra.

Tímto bychom vám chtěli popřát krásné prožití vánočních svátků v kruhu rodinném a jen to nejlepší do nového roku 2023, který ať je při nejmenším ještě lepší než ten předchozí.