608 436 941

Od draků až k andělům

Autor: Za tým RC Trhováček Mgr. Kateřina Neffe a Mgr. Eva Farková | Zveřejněno: neděle 23. října 2022 | 26x

Podzimní aktivity v Trhováčku

Podzimní měsíce přináší často chmury a nenáladu. V Trhováčku se nás to ale netýká. Nezahálíme, tančíme, zpíváme, vzděláváme se a tvoříme. Opět po čase jsme otevřeli brány naší a vaší kreativitě a fantazii a dobře jsme udělali. Cyklus kreativní a tvořivé dílny slaví úspěch, a to proběhla teprve první tři setkání. Spoustu jich je ale ještě v plánu. Tvoření probíhá ve vybrané pátky odpoledne a účast byla zatím hojná. Po prvním setkání odcházeli účastníci s krásně vymalovanou plátěnou taškou. Na druhém setkání jsme vyráběli korálkové stromy štěstí. Sešla se opět bezvadná parta maminek a dětí a za uvolněné a přátelské atmosféry vznikaly skvosty a nádherné dekorace. Třetí kreativní dílnu vedla talentovaná výtvarnice Jiřinka Danielová, která nás naučila pracovat s anilinovými barvami. Techniku barvy a vody, štětce a fixu zvládl opravdu každý účastník, bez ohledu na věk. Z fantazie jednotlivých účastníků aktivně tráveného odpoledne vznikla nádherná díla, která teď už zarámovaná zdobí jejich domovy.

Do předposledního říjnového týdne jsme zařadili tradiční každoroční drakiádu. Počasí nám ráno v den akce nedávalo moc hezký výhled, nicméně jsme se nenechali odradit a opravdu: kapky deště se zastavily chvíli před začátkem, a nakonec i s parádní intenzitou vysvitlo sluníčko. Akci jsme začali podzimní stezkou s úkoly, kterou si každý mohl projít cestou z Trhových Svinů na Buškův hamr. Úžasné prostředí hamru byla super změna a skvělé osvěžení. Tímto bychom rádi vřele poděkovali Domečku, který nám hamr propůjčil, i jeho zaměstnancům, kteří zajistili teplé a studené nápoje a chutné občerstvení. Snad všichni, co přišli, se s vervou vrhli na dlabání dýní či tvorbu podzimních lucerniček. Nechyběla ani poznávačka hub a dalších podzimních plodin. Při házení kaštanem jsme se lehce protáhli a pak se vyřádili na skákacím hradě. Na louce za hamrem létalo velké množství draků všech velikostí a barev a každý si mohl upéct na ohni buřty. Na akci k nám zavítali naše známé a věrné tváře, ale i plno nových lidí a my jsme moc rádi, že nás podporujete. Bez vás a samozřejmě bez našich ochotných dobrovolníků by to nemělo smysl.

Činnost Trhováčku nicméně nespočívá jen ve volnočasových aktivitách, důležité je pro nás i vzdělávání (nejen) rodičů. Proto jsme v říjnu opět mezi nás pozvali psycholožku Mgr. Veroniku Jiříkovou, která přednášela na téma dětského traumatu.

V listopadu mezi nás zavítá pedagožka Mgr. Iva Křikavová, která bude mluvit o školní zralosti a o tom, jak připravit své dítě na vstup do školy. Od listopadu také bude probíhat další běh předporodních setkávání, kdy zveme všechny nastávající rodiče, kteří se chtějí připravit na velkou událost svých životů - příchod miminka na svět a témata s tím spojená. V druhé polovině listopadu – od 24. 11. každý čtvrtek - pak pořádáme ve spolupráci s CKA Trhové Sviny a s neziskovou Attavena, o. p. s., zajímavý seberozvojový minikurz pro maminky spojený s hlídáním dětí. Témata jako asertivita, komunikace, předcházení konfliktům a další jsou zásadní pro plnohodnotný život každého z nás, neváhejte tedy a přihlaste se, kurz je zdarma, stejně jako hlídání dětí.

V listopadu nebude chybět také kreativní dílna – tentokrát na téma decoupage – ubrousková technika, kterou budeme v pátek 11. 11. v podzimním duchu dozdobovat květináče. Čeká nás také tradiční tvoření adventních věnců a v pátek 2. 12. pak pozveme všechny ženy, maminky i seniorky, na odpočinkové tvoření macramé andělů. Pokud si tedy chcete maximálně odpočinout při zajímavé a kreativní činnosti, budete vítáni v Trhováčku.

Veškeré aktuální informace o našich aktivitách najdete na FB stránce Rodinné centrum Trhováček, informace o naší pravidelné činnosti sdílíme na www.trhovacek.cz. Těšíme se na každé setkání s vámi u nás v Trhováčku.