608 436 941

Kroužky, kurzy, cvičení...

Autor: Mgr. Eva Farková | Zveřejněno: pátek 23. září 2022 | 20x

Každý rok se Trhováček na konci prázdnin loučí s létem. Tradiční Skotačení s Trhováčkem nechybělo ani letos a tentokrát se neslo v duchu farmářském. Počasí nám sice úplně nepřálo, přesto nás moc mile překvapilo, že jste nás i za tohoto uplakaného dne přišli podpořit se svými dětmi či vnoučaty v tak hojném počtu. Deštěm jsme se nenechali odradit, využívali zázemí suché tvořivé dílny a venku společně soutěžili, poznávali rostliny, zvířata i nářadí z farmy, tancovali či jezdili na koních. Nechybělo opékání buřtíků, podzimní fotokoutek, možnost dětí seznámit se s canisterapeutickým pejskem, a hlavně losování o spoustu zajímavých hlavních cen, mezi které patřil třeba vstup do ZOO Dvorec, do Sole Felsen Bad v Gmündu a mnoho zajímavých a kreativních hraček z Agátina světa. Celou akci zakončil divadelník Jakub Vavřina se skvělým divadlem, kdy se bavily nejen děti, ale i my dospělí. Ze srdce děkujeme všem zapojeným dobrovolníkům, bez kterých bychom tuto akci jen těžko uskutečnili. Poděkování patří též všem sponzorům, díky kterým mohlo být občerstvení tak pestré a mohli jsme všechny děti obdarovat zajímavými cenami.

Provoz Rodinného centra Trhováček stojí z velké části na dobrovolnících. V dnešní době si nesmírně ceníme všech těch, kteří nezištně, s nadšením a dobrou náladou reagují na naše výzvy a nabízí svůj drahocenný čas v náš prospěch. Děkujeme vám všem! Bez dobrovolníků bychom totiž nezorganizovali i naši další velkou zářijovou aktivitu – Podzimní Bazárek. Bazárek je burza dětského i dospělého oblečení, bot, hraček či potřeb pro děti. Organizujeme jej dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Výtěžek z prodeje míří výhradně na provoz našeho rodinného centra a letos byl rekordní, díky němu totiž zaplatíme zálohy na energie za jedno čtvrtletí! Děkujeme vám, našim dobrovolníkům za vaše úsilí a čas, vám, našim prodávajícím za důvěru, se kterou nám svěřujete své zboží, ale i vám všem nakupujícím, kteří se vždy na jaře a na podzim k nám vracíte, protože víte, že vaše finance jdou na dobrou věc.

Podzim v Trhováčku bude i letos bohatý: V říjnu pro vás chystáme několik zajímavých akcí. Srdečně zveme na naše Kreativní dílny, které se budou konat vždy v pátek 7. a 21. října. Tvořit budeme nejprve krásnou podzimní dekoraci – drátkované stromy štěstí, 21. října se pak pod vedením výtvarnice Jiřiny Danielové ponoříme do světa zvířat a krok po kroku se necháme vést na cestě anilinovými barvami ke krásným obrazům. V úterý 18. října přivítáme v našem centru opět psycholožku Mgr. Veroniku Jiříkovou, která nás tentokrát provede tématem dětského traumatu. V sobotu 22. října odpoledne pozveme všechny děti a jejich rodiče, sourozence, prarodiče a další přátele na Drakiádu.

V září jsme v Trhováčku naplnili všechny kroužky a pravidelné kurzy. Během roku nabízíme ale i kurzy, na které není nutné se přihlašovat dopředu: Každé úterý zveme rodiče s malými dětmi od cca 1 roku na Cvičení pro nejmenší, ve středu vítáme v centru maminky s miminky do 1 roku, v pátek je otevřený kurz Těšíme se do školky. Všechny programy začínají od 9 hodin a trvají cca 45 minut, od 9:45 zveme rodiče s dětmi do herny, pokud tedy chcete sociální kontakt pro sebe i své malé děti, rádi vás u nás přivítáme.

V říjnu otvíráme také kurz Předporodní setkávání, jedná se o kurz o 6 lekcích s lektorkou PhDr. Janou Markovou určený nastávajícím rodičům. Novinkou v letošním programu je také pondělní Jógové cvičení maminek s dětmi, které se z komunitní zahrady, kde probíhalo v létě, přesouvá do našich vnitřních prostor. Pokud si však chcete dopřát cvičení bez přítomnosti dětí, dorazte vždy v úterý od 17 hodin, kdy posilujeme a cvičíme s vahou vlastního těla i se zajímavými pomůckami při Posilovacím cvičení pro ženy

Program našeho rodinného centra naleznete na www.trhovacek.cz, veškeré aktuální informace jsou dostupné na facebookové stránce Rodinné centrum Trhováček, vaše dotazy rádi zodpovíme na telefonním čísle 723 788 466.

Těšíme se na vás i vaše děti v našem rodinném centru v prostorách Polikliniky B na nábřeží Svatopluka Čecha vedle lékárny.

Za tým RC Trhováček