608 436 941

S novým školním rokem opět pestrá nabídka akcí

Autor: Za tým RC Trhováček Mgr. Eva Farková | Zveřejněno: čtvrtek 25. srpna 2022 | 11x

Rodinné centrum Trhováček, z. s., je nezisková organizace zacílená na rodiny s dětmi, pro které připravuje během roku různé typy programů. Našim cílem je, aby rodiny díky našim aktivitám mohly společně trávit čas a aby volný čas jednotlivých členů rodiny byl obohacující a trávený smysluplně. Chceme ale nejen bavit, také vzdělávat a všestranně rozvíjet. Už od roku 2016 přichází Trhováček každé září s nabídkou kurzů, kroužků a dalších aktivit pro děti nejrůznějšího věku i pro dospělé. Nejinak je tomu i letos:

Každou středu od 9 hodin zveme do našeho centra maminky s nejmenšími nechodícími dětmi na aktivitu nazvanou Setkávání s miminky, na které se scházíme a probíráme různá témata týkající se nejen rodičovství s malými dětmi. Děti, které již chodí, zveme i s maminkami, tatínky či prarodiči na programy konající se v úterý a pátek od 9 hodin. Jedná se o Cvičení s dětmi a aktivitu Těšíme se do školky, kdy cvičíme, zpíváme i drobně tvoříme tak, aby děti rozvíjely motoriku, seznámily se s výtvarnými potřebami, ale i aby si osvojovaly sociální interakci a vazby. Po obou těchto aktivitách je vždy otevřena volná herna, děti mohou s rodiči zůstat v herničce a ochutnávat nové hračky či se projet na naší parádní skluzavce do míčků.

Pro nejmenší děti nabízíme letos nově také program Helen Doron English: V loňském roce jsme navázali spolupráci s touto společností vyučující jazyk velmi efektivní metodou, která děti nepřestává bavit. Kurz pro děti ve věku 4-5 let pokračuje letos dál a nově nabízíme i kurz pro děti mladší – děti jsou schopni vstřebávat touto metodou jazyk už od chvil, kdy se učí mluvit svou mateřštinou. Pokud byste tedy měli zájem, aby i Vaše dítě mladší 4 let nasávalo angličtinu už takto brzo, ozvěte se nám prosím na náš telefon či mail, abychom se domluvili. Kurz bude otevřen při zájmu rodičů každé pondělí od 9 hodin.

Pro děti školkového a mladšího školního roku opět připravujeme zájmové kroužky. Děti vedeme k pohybu při pondělním Tancování s Anežkou či čtvrtečním Veselém cvičení s Erikou. V úterý nabízíme kurzy Angličtiny pro děti předškolního i školního věku. Chystáme také kurz logopedických hrátek, který je už v našem centru tradicí a pomocníkem pro rodiče, kteří vítají logopedickou prevenci či chtějí pomoci svým dětem s logopedickými problémy.

Každé úterý v podvečer zveme do Trhováčku všechny ženy na Posilovací cvičení pro ženy, při kterém posilujeme střed těla a tolik důležité pánevní dno, posilujeme s váhou vlastního těla a používáme i zajímavé pomůcky, jako jsou overbally, velké míče, bosu, gumy, válce a jiné. Pokud Vám tedy vyhovuje cvičení v malé skupince, kde se Vám lektorka může věnovat a přizpůsobovat cvičení právě Vám, určitě se neváhejte přihlásit. Od 18 hodin pak zveme mezi nás ženy na Cvičení pro seniorky.

Cvičení budeme letos nabízet také pro maminky s dětmi – navazujeme na letní cvičení s dětmi na Komunitní zahradě a na podzim se přesouváme do vnitřních prostor. Maminky s dětmi se tedy mohou hlásit na Jógové cvičení maminek za přítomnosti dětí, které se bude konat každé pondělí od 10 hodin v RC Trhováček. Čeká vás cvičení na posílení, zpevnění a protažení s prvky jógy, zdravotního a kondičního cvičení shrnuté do komplexu. Cvičení je zaměřené na správné držení těla, zapracuje se na zpevnění středu, posílení pánevního dna a nácviku správného dýchání.

Zájemce z řad dospělých zveme na jazykové kurzy pro dospělé – pod vedením lektorky Mgr. Sabiny Greschové organizujeme kurz angličtiny a němčiny pro mírně pokročilé, úroveň A2 – B1. Zájemcům pošleme na email ukázku vyučované úrovně. Němčina se koná každý čtvrtek od 17 hodin, angličtina od 18.30.

Jako jediná organizace v našem regionu organizujeme také kurzy předporodní přípravy pro nastávající rodiče. Nastávající maminky v několika lekcích sdílejí své budoucí rodičovství a mateřství a v závěru mezi sebe pozvou i své partnery. Nový kurz pod vedením PhDr. Jany Markové chystáme opět od října a všechny zájemkyně prosíme o vyjádření zájmu do našeho emailu.

Ve spolupráci s CKA organizujeme pro maminky s dětmi kurz šití pod názvem Pravidelná setkávání u šicího stroje. Kurz se bude konat každý čtvrtek dopoledne od 8:30 v CKA, v Trhováčku dle zájmu zajistíme hlídání dětí.

Kromě pravidelných kurzů zveme v září také na dvě jednorázové aktivity: První je tradiční Bazárek, který se bude konat ve dnech 19. a 20. 9. v obvyklých časech. Bude možnost nakoupit podzimní i zimní oblečení, hračky, boty a další potřeby nejen pro dítě. Veškerý sortiment bývá v perfektním stavu a za opravdu bezkonkurenční ceny. Srdečně zveme též všechny prodávající, Bazárek je skvělá příležitost k tomu, aby věci mohly dál sloužit těm, kdo potřebují. Druhou aktivitou je Kreativní dílna, která se bude konat v pátek 23. 9. od 15:30 v Trhováčku. Přijďte si s námi odpočinout po pracovním týdnu a pojďte strávit hezké odpoledne se svým dítětem či vnoučetem při kreativní činnosti. Budeme malovat na textil a domů si odneseme originální a praktické plátěné nákupní tašky.

Veškeré aktuální informace pravidelně zveřejňujeme na našich facebookových stránkách Rodinné centrum Trhováček, na webu www.trhovacek.cz. Dostupní jsme též na telefonu 723 788 466. Přihlašovat na naše aktivity se můžete na emailu trhovacek@seznam.cz.