608 436 941

Jaký byl uplynulý měsíc v Trhováčku?

Autor: Za RC Trhováček Eva Farková | Zveřejněno: neděle 19. června 2022 | 6x

Plný dětí, zábavy, vzdělávání, práce i úspěchů.

Jaký byl uplynulý měsíc v Trhováčku? Plný dětí, zábavy, vzdělávání, práce i úspěchů.

Červen jsme začali Dětským dnem s piráty konaným 1. června 2022 v parku u tenisových kurtů. A ač se akce konala ve všední pracovní den, dětí dorazil rekordní počet. V parku byla připravena stanoviště pro nejmenší děti, které měly za cíl na jednotlivých zastaveních nasbírat díky splněným úkolům 10 dublonů, které potřebovaly k záchraně pirátské princezny. Pro starší děti byla připravena pirátská stezka po krajích parku: starší děti stavěly lodičky, zkoušely obratnost, vynalézavost i rychlé nohy. Na akci nechybělo malování na obličej, tanec, domácí občerstvení i drobné odměny. Moc děkujeme všem dobrovolníkům, kteří pomohli s přípravami, a hlavně vám všem, dětem, maminkám, tatínkům, prarodičům. Díky, že vám stojí za to trávit čas pohromadě se svými dětmi, díky, že nám svou účastí dáváte najevo, že to, co děláme, má smysl.

V červnu jsme také zakončili spoustu aktivit, mimo jiné i letošní cyklus přednášek dětské psycholožky Veroniky Jiříkové, které jsme mohli uskutečnit díky podpoře Jihočeského kraje. Veronika mezi nás zavítala v letošním školním roce už popáté, tentokrát s tématem dětského strachu, a opět jsme odcházeli obohaceni. Její snaha o názornost, pochopení dětského světa, respektující komunikace ukazovaná v praxi i možnost otvírat vlastní zážitky s výchovou spojené nám přinášela povzbuzení i nakopnutí k dalším činům. Děkujeme za tuto možnost.

Svá setkávání uzavřeli v červnu také nadcházející rodiče, kteří přicházeli na kurz Předporodních setkávání s PhDr. Janou Markovou. Věříme, že jsou nyní vybaveni pro následující čas raného rodičovství, a těšíme se, že se s nimi budeme potkávat v našem centru či na našich dalších aktivitách.

Červen byl také měsíc, kdy jsme ukončili projekt Nadace Via, která podpořila naši práci na komunitní zahradě. Díky příspěvku této nadace jsme byli schopni vybavit tento prostor pro relax, hru dětí, zahradničení. Ze zanedbaného a nevyužívaného pozemku se stalo místo, které má své využití i komunitu lidí, kteří v zahradě tráví svůj čas. Ať už zde mají vlastní záhonky se zeleninou, přicházejí sem jako členové náboženské obce, chodí sem cvičit jógu se svými dětmi či třeba poslechnout povídání o bylinkách, o kterých na zahradě přednášela 15. června Kateřina Petrová. Věříme, že zahrada bude dál živé místo v rámci našeho města.

Letošní školní rok je u konce. Jaký byl? Pestrý, plný setkávání, kreativity, nových lidí. Byl zas trochu normálnější než ty předchozí covidové. Děkujeme všem našim lektorům za pečlivě připravované a vedené lekce. Vážíme si Vaší práce a těšíme se na její zářijové pokračování. Rozvrh aktivit v RC Trhováček bude zveřejněn na přelomu srpna a září. Už na konci srpna se budeme těšit na všechny děti i jejich rodiny při Skotačení s Trhováčkem, zábavném odpoledne pro celé rodiny na místní střelnici.