608 436 941

Velikonoční stezkou k dalším jarním akcím

Autor: Za RC Trhováček Eva Farková | Zveřejněno: sobota 23. dubna 2022 | 17x

Trhováčkovský mail i facebook se během dubna plnily fotkami dětí, které navštívily naši Velikonoční stezku umístěnou na cestě na Svatou Trojici a my máme velkou radost, že ani aprílové počasí, které bylo v dubnu na koni, rodiny s dětmi od cest přírodou neodradilo. Hojnou návštěvnost měla i Zajíčková stezka – určená nejmenším dětem a připravená v prostorách komunitní zahrady kolem husitského kostela. Děti se na stezkách seznámily s velikonočními tradicemi a zvyky, luštily křížovku a v průběhu května vylosujeme z došlých fotografií vítěze malé soutěže, které odměníme pěknými cenami – didaktickými hrami a pomůckami z Agátina světa.

Ze zdravotních důvodů jsme bohužel v dubnu museli rušit přednášku pedagožky Mgr. Ivy Křikavové na téma školní zralosti, která bude přeložena na podzim. V květnu nicméně pozveme rodiče na další setkání s psycholožkou Mgr. Veronikou Jiříkovou, která nám bude vyprávět o tom, jak pracovat s emocemi u malých dětí, jak být vůči nim citliví a rozvíjet jejich emoční inteligenci. Na setkání s ní, při kterém můžete řešit i další témata, která se vás jako rodičů dotýkají, se můžete těšit 6. května od 9 hodin.

V měsíci květnu také opět pozveme do našeho centra nastávající rodiče na nový běh kurzu Předporodní setkávání s PhDr. Janou Markovou. Zveme všechny maminky, které se chtějí naladit na své miminko, prožít příjemný čas zaměřený na své těhotenství v malé intimní skupině ostatních maminek, přičemž v závěru přizveme i tatínky. Předporodní kurz osvětlí všem maminkám, jak prožít čas těhotenství i porodu příjemně a přirozeně, v souladu s miminkem. Lektorka PhDr. Jana Marková vede kurzy v RC Trhováček již několik let, provázení maminek těhotenstvím je jejím zaměstnáním a dochází k porodům do všech jihočeských porodnic pravidelně a často, její zkušenosti jsou nenahraditelné a velmi přínosné. Všem zájemkyním kurz velmi doporučujeme. Přihlašujte se prosím na trhovacek@seznam.cz.

Jarní počasí volá též po práci na zahradě. Na komunitní zahradu, jejímž partnerem je RC Trhováček společně s CČSH Trhové Sviny, jsme přizvali zahradní architektku a chystáme doplnění výsadby okrasných i jedlých keřů a stromů tak, aby prostor zahrady začal být nejen funkční, ale i krásný. Zahrada ožívá téměř denně hrou a smíchem malých dětí zejména z rodin, které nemají vlastní zahradu a prostor komunitní zahrady využívají k pěstování, setkávání i pro hru svých dětí. Máme velkou radost, že dříve nevyužívaný prostor pomalými krůčky díky podpoře Nadace Via i díky práci mnoha dobrovolníků pod vedením Kateřiny Neffe nachází svou funkci a smysl.

Rodinné centrum Trhováček funguje v našem městě již od roku 2016. Na jeho organizaci se podílejí primárně maminky na mateřské či rodičovské dovolené a pracují v týmu. Od roku 2020 byla členem tohoto týmu také Anička Ilčíková, jejíž kroky se od dubna vydaly jiným směrem. Děkujeme za její schopnost být po ruce, udělat, co je třeba, dotahovat, na co ostatní nemají síly, děkujeme za organizaci kreativních akcí i za pravidelnou sezónní výzdobu Trhováčku. Přejeme hodně štěstí na další životní cestě.

Těšíme se na všechny děti i rodiče v květnu v Trhováčku i 1. června 2022, kdy zveme rodiny s malými dětmi na tradiční Dětský den. Informace o našich aktivitách jsou pravidelně zveřejňovány na FB Rodinné centrum Trhováček či na www.trhovacek.cz.