608 436 941

Trhováček v březnu za kamna rozhodně nevleze

Autor: Za RC Trhováček Eva Farková | Zveřejněno: sobota 26. února 2022 | 24x

V jižně orientovaném Trhováčku přibývá stále více sluníčka a my už se těšíme na všechny jarní aktivity, které jsou před námi.

V pátek 18. února jsme opět v Trhováčku přivítali dětskou psycholožku Mgr. Veroniku Jiříkovou, která se v našem centru věnovala dětskému vzdoru, nastavování hranic i respektující komunikaci s našimi dětmi. Jak dětem ukázat hranice, za které již nelze jít? Jak říkat ne s láskou? Jak reagovat v obtížných situacích správně? Veronika odpovídala na dotazy maminek i reagovala na konkrétní situace odehrávající se během přednášky, která byla přítomnými rodiči velmi kladně hodnocena. Vzhledem k velkému zájmu rodičů i vzhledem k tomu, že výchovných problémů během rodičovství řešíme nespočetně, chystáme se Veroniku mezi nás znovu pozvat během května.

Březen vybízí k přípravě na jaro či léto – i u nás v Trhováčku. Ve dnech 28. – 29. března Vás zveme na tradiční jarní Bazárek: Potřebujete nakoupit jarní či letní oblečení pro své děti i pro sebe? Sháníte dětské boty na lítačku, ale třeba i do školy? Přijďte se v úterý 29. března od 8 do 17 hodin podívat do tanečního sálu KD v Trhových Svinech a nakoupit z bohaté nabídky oblečení pro děti od miminek po starší školní věk, pro těhotné i pro dospělé. V nabídce nechybí též obuv, hračky a různé potřeby pro děti (kola, odrážedla, autosedačky apod.). Výtěžek komisního prodeje je věnován na provoz našeho rodinného centra. Spolupracujeme také s organizací Bakhita, o. p. s., dobročinnou organizací, která zásobuje zejména materiální pomocí rodiny v obtížných situacích. Neprodané oblečení a věci je možné Bakhitě věnovat.

Bazárek by se neobešel bez velké pomoci všech dobrovolníků, kteří pomáhají s příjmem zboží i jeho prodejem. Děkujeme proto jim všem, že věnují své síly dobré věci. Zároveň vyzýváme vás, kteří chcete být užiteční a mít dobrý pocit z prospěšné činnosti: Rádi vás přivítáme v řadách našich dobrovolníků – mezi těmi velkými srdci, bez kterých se neobejde nejen náš Bazárek, ale i všechny naše velké akce pro rodiny s dětmi. Za váš čas věnovaný naší neziskové organizaci jsme moc vděčni.

Jak souvisí oblečení a styl s duší člověka? Jak nechat duši zazářit právě tím, co oblékám a nosím? Přijďte si 23. března od 16 hodin poslechnout terapeutku a koučku dr. Zuzanu Dvořákovou a její téma Už vím, co na sebe, aby moje duše zářila. Zuzku mezi nás zveme každý rok a její postřehy k mateřství i partnerství jsou vždy velmi cenné. Tentokrát nám představí unikátní typologii módní návrhářky Táni Havlíčkové a pomůže nám objevit jedinečnost skrytou v každé ženě. Všechny zájemkyně srdečně zveme!

Není týden, kdy by nepřicházel dotaz od rodičů na dětské stezky, které jsme pro Vás připravovali v loňském roce. Před nadcházejícími Velikonocemi jsme se rozhodli přání vyslyšet a ve spolupráci s KIC Trhové Sviny pro Vás organizujeme Velikonoční stezku. Její jednotlivá zastavení naleznete od 3. dubna na cestě ke kostelu Nejsvětější Trojice. První zastavení bude umístěno ve Weiserově parku. Stezka je určena dětem od cca 2 do 7 (10) let). S sebou nezapomeňte dětem vzít psací potřeby.

Těšíme se na setkání s Vámi a Vašimi dětmi nejen na našich jednorázových akcích, ale i na pravidelných aktivitách v našem centru. Připomínáme, že úterní a páteční dopoledne jsou v našem centru otevřené všem dětem od cca 1-1,5 roku a jsou přístupné volně bez předchozího přihlášení.

Náš program přehledně naleznete na www.trhovacek.cz, aktuality zveřejňujeme na FB stránce Rodinné centrum Trhováček.