608 436 941

V novém (školním) pololetí nové akce v Trhováčku

Autor: Kateřina Neffe a Eva Farková | Zveřejněno: sobota 22. ledna 2022 | 11x

Po svátcích jsme se opět sešli v lednu v novoročním čase v našem Trhováčku. Dali jsme si dohromady plány a cíle, které máme pro tento rok a jsme plni sil, elánu a odhodlání. Pevně věříme, že nám nic nebude stát v cestě. Opět se po pauze rozjely kurzy a lekce, které měly vánoční pauzu. Pokračuje tancování pro děti, logopedie, hra na flétnu, výuka anglického a německého jazyka pro dospělé, cvičení pro mladší ženy i pro seniorky a další programy pro menší i větší děti a rodiče.

V půlce ledna proběhla v prostorách Trhováčku velmi zajímavá a žádaná přednáška s dětskou psycholožkou Mgr. Veronikou Jiříkovou, která u nás přednášela již podruhé. Tentokrát byl tématem dětský vzdor v batolecím věku a jeho podstata, vývoj a gradace. Zaznívalo plno a plno otázek od přítomných posluchačů. Přednášející reagovala a názorně předváděla teorii v praxi přímo na dětech a situacích, které se během toho dopoledne vyskytly. Přednáška měla velký úspěch a efektivitu. Téma je to ale velké a nebylo v našich silách pozvat všechny přihlášené, a proto bude 18. února pokračovací dopoledne s názvem Jak pokárat, ale netrestat, které naváže na tuto přednášku. Tématem budou především techniky zvládání období vzdoru a to, jakým způsobem dětem nastavovat hranice.

Během dalších měsíců chystáme opět pestrý program. Nebude chybět například pravidelný jarní bazárek, chceme otevřít další kurz předporodního setkávání, chystáme seminář ke školní zralosti i další přednášky dětské psycholožky týkající se výchovy dětí.

Únorem začíná také nové pololetí – pro zájemce z řad dospělých chystáme nový kurz německého jazyka pro začátečníky a mírně pokročilé. V případě zájmu se ozvěte na email trhovacek@seznam.cz. Stále otevřené jsou naše kurzy pro malé děti od cca 1,5 roku – úterní Cvičení s Markét od 9 hodin a páteční Těšíme se do školky též od 9 hodin. Otvíráme též možnost přidat se na pondělní Tancování s Anežkou – pro děti od 3 let v 16:15 hodin a pro děti od 5 let v 17 hodin.

Pokud máte doma dítě s logopedickými problémy a chcete, aby se mu 1x týdně věnovala zkušená logopedka, každou středu probíhá Logopedický kroužek s Mgr. Danielou Opekarovou. Kroužek probíhá v malé skupince dětí s podobnou logopedickou úrovní. Děti hravou formou pracují na motorice mluvidel, dechu, slovní zásobě a dalších dovednostech, které jsou potřebné k správné řeči. Kroužek je vhodný pro děti, které navštěvují klinického logopeda, i jako prevence pozdějších logopedických problémů. Pro děti ve věku 3 - 4 roky kroužek začíná vždy ve středu od 15 hodin, dětem od 5 let se logopedka věnuje od 15:50. Svůj zájem prosím vyjádřete na našem emailu.

Veškeré aktuální informace o našich kurzech najdete na naší FB stránce Rodinné centrum Trhováček. Vaše dotazy zodpovíme také na telefonu 723 788 466. Těšíme se na vás v Trhováčku.