608 436 941

Podzim v Trhováčku

Autor: Za RC Trhováček Kateřina Neffe a Eva Farková | Zveřejněno: pátek 22. října 2021 | 28x

Teplé a barevné podzimní dny lákají nás všechny do přírody a jeden takový sobotní den jsme plně využili k radovánkám na trhovosvinenské střelnici. 16. 10. se místní střelnice zaplnila dětmi, dospělými a bytostmi z pohádek. Pohádková drakiáda byla velmi vydařená. Draci i přes drobný vítr do oblak vzlétly a ve vzduchu se setkaly s kouřem vznášejícím se od ohně, kde si návštěvníci opékali buřty. Na každém stanovišti děti dostaly námi ručně pletený náramek různých barev, sladkou odměnu a sbíraly písmena, ze kterých vyšlo slovo medailička. Po vyluštění hesla tedy dostaly medaili, pitíčko a balíček s drobnostmi. Nechybělo ani skvělé občerstvení v podobě sladkých i slaných dobrot doma upečených. Tradiční samozřejmostí bylo pečení buřtíků, tanec, malování na obličej či tvořivá dílna.

Chtěli bychom velice poděkovat dobrovolníkům, bez kterých by akce nemohla být zrealizována, dále také spolku myslivců za poskytnutí prostor střelnice a všem, kteří na akci dorazili a díky nim byla atmosféra a nálada velmi vydařená. Těší nás, že naše aktivity vyhledává tak velké množství rodin. Děkujeme vám za vaši přízeň.

Ve dnech 5. a 6. října 2021 proběhl také tradiční podzimní Bazárek a i zde se sluší poděkovat všem dobrovolníkům, bez jejichž pomoci by Bazárek nemohl proběhnout. Děkujeme vám všem, že bez nároku na odměnu přicházíte a naprosto nezištně nabízíte svou pomoc. Jsme vám velice vděčni.

19. října navštívila Trhováček psycholožka Mgr. Veronika Jiříková s interaktivní přednáškou na téma Sedm prvních let rozhoduje. Veronika zaujala dospělé i děti, se kterými cvičila a ukazovala maminkám, jak pomocí her rozvíjet dětský psychomotorický vývoj. Poté srozumitelným jazykem s názornými ukázkami seznamovala maminky s kontaktním rodičovstvím, s efektivní komunikací, s těmi nejdůležitějšími potřebami malých dětí. Veroniku se chystáme pozvat v listopadu na pokračovací přednášku věnovanou období vzdoru.

V listopadu pro vás dále chystáme vánoční focení pro rodiny v Trhováčku, ve spolupráci s CKA besedu Zuzky Dvořákové o ženské cykličnosti či tvoření adventních věnců.

Každý týden mohou rodiče s dětmi od cca 1,5 roku navštívit úterní Cvičení pro děti či páteční Těšíme se do školky. Volná místa hlásíme také na středečním Setkávání s miminky – zde však prosíme o přihlášení dopředu.

Sledujte veškeré aktuální dění v Trhováčku na FB Rodinné centrum Trhováček. Těšíme se na Vás i Vaše děti.