608 436 941

Od kurzů a cvičení až za draky

Autor: Za RC Trhováček Mgr. Kateřina Neffe a Mgr. Eva Farková | Zveřejněno: středa 22. září 2021 | 40x

Každé září je v Trhováčku živo – vyřizujeme desítky Vašich přihlášek do našich kurzů a velmi nás těší Váš zájem, se kterým k nám přicházíte. Pravidelné kurzy pro předškoláky i školáky jsou z velké části naplněné, stále Vám ale máme co nabídnout:

Každé úterý a pátek od 9 hodin přicházejí do Trhováčku rodiče (zveme ale i prarodiče) s dětmi od cca 1,5 roku na aktivity nazvané Cvičení pro nejmenší a Těšíme se do školky s Káťou. Na tyto lekce můžete přijít jednorázově a kdykoliv po celý rok. Děti se zde učí pobývat se svými vrstevníky, socializují se, zkoušejí různé tvořivé aktivity, maminky si pak mohou popovídat a strávit příjemné chvíle se svými dětmi i ženami ve stejné životní etapě.

Od října otevíráme kurzy také pro maminky s miminky do 1 roku. Novinkou je Cvičení pro maminky s miminky v šátku či nosítku, těšit se ale můžete i na popovídání nad tématy, které maminky s miminky do 1 roku řeší nejčastěji, každou středu v aktivitě nazvané Setkávání s miminky.

Rádi bychom pozvali také nastávající rodiče, pro které chystáme Předporodní setkávání – lektorka PhDr. Jana Marková Vás provede těhotenstvím, porodem i šestinedělím a kurz je ideální jak pro maminky prvorodičky, které se chtějí dozvědět něco nového, tak pro maminky vícerodičky, pro které je to krásný čas naladění se na sebe i své miminko. Pokud byste se chtěli kurzu účastnit, kontaktujte nás na emailu trhovacek@seznam.cz.

Volná místa máme na kurzech angličtiny a němčiny pro dospělé – ve čtvrtek od 17 hodin mohou všichni věční začátečníci a mírně pokročilí přijít konverzovat v anglickém jazyce, od 18:15 pak zveme všechny německy pokročilé.

Úplnou novinkou je kroužek Cvičení s Erčou, který začíná v říjnu: pohybový odpolední kroužek pro všechny děti od 3 do 6 let – pokud tedy chcete, aby Vaše dítě bylo vedeno k aktivnímu životnímu stylu a získalo kladný vztah k pohybu, určitě ho přihlaste.

Ve dnech 5. – 6. října pořádá RC Trhováček v tanečním sále KD tradiční Bazárek – v tuto dobu zaměřený především na podzimní a zimní věci. Bazárek je komisní prodej, jehož výtěžek míří na podporu naší neziskové organizace. Zprostředkováváme zde prodej oblečení pro děti i dospělé, hraček, sportovních potřeb apod. Je už tradicí, že prodávající se těší, jak si díky Bazárku provětrají a protřídí skříně a oblečení či další věci v dobrém stavu prodají dále, kupující zde pak získají za velmi pěkné ceny, většinou v řádech desítek korun, kvalitní zboží v dobrém stavu, které jim velmi dobře poslouží. V úterý 5. 10. tedy přineste své věci do prodeje, ve středu 6. 10. přijďte nakoupit a naši organizaci podpořit.

V sobotu 16.10. ožije místní střelnice, kdy v odpoledních hodinách bude zahájena podzimní Pohádková drakiáda. Všechny pohádkové bytosti, které se kvůli špatnému počasí a zrušenému skotačení nemohly podívat mezi děti, znovu ožijí a přichystají pro vás soutěže, výhry, domácí mlsání a spoustu zábavy a legrace. Věříme, že počasí nám bude přát a že i lehce zafouká a vítr vynese naše draky do oblak. Zveme tedy všechny děti s maminkami, tatínky, sourozenci, prarodiči a dalšími kamarády, přijďte s námi strávit hezké odpoledne.

Všechny aktuální informace sledujte prosím na našich FB stránkách Rodinné centrum Trhováček, souhrnné informace naleznete na www.trhovacek.cz. Těšíme se na Vás při setkání nejen v Trhováčku.