608 436 941

Léto v Trhováčku

Autor: Za RC Trhováček Eva Farková | Zveřejněno: úterý 22. června 2021 | 37x

Červen byl v Trhováčku už zase trochu podobný tomu času, který jsme znali před koronavirem. V rodinném centru probíhala většina kroužků pro děti i některé kurzy pro dospělé. Otevřeli jsme předprázdninový předporodní kurz, scházeli se při úterních cvičeních a pátečních zpíváních s malými i při nové pondělní aktivitě s těmi nejmenšími a těšili se ze společně strávených chvilek.

Také jsme pro všechny rodiny s dětmi zprovoznili ve spolupráci s KIC Trhové Sviny novou stezku pro děti – Lesní stezka králíka Matouška se nachází cca 1 km po červené stezce vedoucí od hřbitova směrem na Borovany: Je značena fialovými a modrými látkovými fáborky a čeká na Vás více než deset zastavení s příběhem králíka Matouška a jeho rodiny i se spoustou zajímavých úkolů a malou odměnou v závěru.

Na začátku června se v Tanečním sále KD konal tradiční Bazárek – moc děkujeme všem našim dobrovolníkům, jen díky vám všem můžeme Bazárek organizovat a z jeho výtěžku financovat provoz Rodinného centra Trhováček v našem městě.

Děkujeme též všem dětem a rodičům, kteří se zapojili do naší výtvarné aktivity Jaro u nás doma – všechny krásné obrázky už visí ve venkovní galerii – zdobí plot Komunitní zahrady okolo husitského kostela v Trhových Svinech, kam si je můžete přijít prohlédnout.

A co pro vás chystáme o prázdninách?

Hned na začátku prázdnin budeme organizovat odpoledne pro rodiny na komunitní zahradě – v den svátku Jana Husa 6. července 2021 se zapojíme po bok CSČH a budeme čekat s našimi aktivitami na rodiny s dětmi, které budou chtít strávit pěkné odpoledne na zahradě kolem husitského kostela. Budeme tvořit, hrát si, povídat a dobře se bavit.

Od 12. do 16. července bude v našem centru probíhat Tanečně-kreativní příměstský tábor. Pod vedením zkušených lektorek Lenky a Anežky čeká na všech 16 účastníků spoustu zábavy, kreativity a tance!

Na závěr prázdnin pak pro Vás chystáme naši každoroční akci, kterou se rozloučíme s prázdninami: Skotačení s Trhováčkem a pohádkou. Přijďte 31. srpna 2021 od 15 hodin na mysliveckou Střelnici za pohádkou, už se na vás moc těšíme.

A v září? Tancování pro děti, angličtina, logopedie pro děti, předporodní kurz, cvičení a zpívání pro nejmenší a mnoho mnoho dalšího… Novinkou je minikurz pro maminky od Attaveny, který budeme konat ve spolupráci s CKA v září. Během celkem 6 dopolední v průběhu 3 týdnů nás lektoři provedou v tématech jako Osobnostní typologie, Stress management, Time management či Neverbální komunikace. Kurz je určen všem ženám, které na sobě chtějí pracovat a poznat samy sebe i pozitivně působit ve svém okolí. Podmínkou je dítě do 15 let. Celý kurz je zdarma a zdarma je i možnost hlídání dětí v Trhováčku. Svůj zájem můžete už teď vyjádřit na trhovacek@seznam.cz.

Přejeme dětem hezké prázdniny a rodičům odpočinek a společné chvíle v rodinném kruhu. Těšíme se, že se všichni nejpozději v září uvidíme.