608 436 941

V CKA neznáme okurkovou sezónu

Autor: Petra Malíková a Veronika Fráňová | Zveřejněno: pondělí 22. července 2024 | 3x

První měsíc prázdnin je pomalu za námi. U nás to žije a my máme radost, že s námi jdete do všech akcí naplno.

Také se vám někdy stává, že pořád žasnete a nemůžete přestat? My jsme v poslední době ohromeni vaší empatií k druhým a je to pro nás pořádný hnací motor. Když jsme na konci června odeslali balík panenek pro Unicef, měli jsme obrovskou radost z toho, že se seniorky z Trhových Svinů a okolí dokážou spojit a společně pracovat na velkém projektu. Vzniklo 20 krásných malých bytostí, které je stály spoustu času, energie a síly. To jsme ještě netušili, jaké překvapení zažijeme o pár týdnů později.

Naplánovali jsme několik dobročinných tvořivých a pečících dílen pro Haimu České Budějovice. Haima České Budějovice je nezisková organizace, která podporuje rodiny, jejichž děti onemocněly hematoonkologickým onemocněním. Teď v červenci proběhl na louce v Třebíčku u Trhových Svinů již 5. ročník dobročinné akce leteckých modelářů s názvem „Letíme vám pro zdraví“ a my se rozhodli, že se do něj zapojíme. Do CKA na tyto dobročinné akce přicházely tvořit a šít mladší ženy i ty dříve narozené. Společně se smály, povídaly a vyměňovaly názory až do pozdního večera. A tvořilo se i doma. Pečení zákusků, to byla teprve harmonie. Přípravy na tuto akci byly neskutečným zážitkem a nečekali jsme, že se zapojíte v takovém počtu a s takovým nadšením. Na samotném dnu jsme uspořádali tvořivou dílnu pro děti, leteckou stezku a stánek s výrobky a zákusky. Vybrali jsme krásných 10 300 korun pro děti s onemocněním krvetvorby. Haima ČB má motto: „Všechno co daruješ, zůstává s tebou.“ Myslím, že mohu za všechny říct, že nám bylo potěšením pomoci a děkujeme vám všem, kdo jste přispěli. Ten dobrý pocit zůstává v nás.

Za sebou máme příměstský tábor s výtvarnicí K. Ašenbrennerovou Od bláta po korálky. Tento rok děti tvořily všemi možnými způsoby broučky a brouky.

S lektorem T. Smržem jsme se vydali na výlet za Novohradskými rybníčky a také jsme míchali koktejly.

O prázdninách opět ožila stará fara, kde proběhly již 3 tvořivé dílny a divadla pro děti. Jsme rádi, že tyto nabídky se svými dětmi využíváte, jelikož tento ojedinělý prostor s geniem loci k setkávání patří a máte možnost strávit s dětmi smysluplný čas s prožitkem.

Zabíhá se kavárna s pracovním názvem „O5“. Senioři se schází každé úterý v 17:00 k popovídání, kávě, deskovým hrám, prohlížení fotografií. Dokonce si zde promítali film „Neříkej mi majore“ z prostředí Trhových Svinů, který se zde natáčel v roce 1980 a řada trhovosvinenských občanů v něm hrála.