608 436 941

Léto v plném proudu

Autor: Veronika Fráňová a Peťa Malíková | Zveřejněno: pondělí 24. června 2024 | 5x

Nevím, jak vám, ale nám v CKA konec školního roku neskutečně rychle utíká. Na vině je nejspíše množství milých zážitků a setkání a na tom nechceme nic měnit.

Na začátku června jsme se rozhodli sjet na raftech kousek řeky Vltavy, srdcem Českého Krumlova. Mnohým se splnil jejich životní sen. Bylo nádherné vidět Krumlov z pohledu, který znají pouze vodáci. Zažili jsme dobrodružství, mírně nám stoupl adrenalin a i nováčci skvěle zapadli do naší vodácké party. Nadchlo nás to tolik, že už vymýšlíme vodácké příště.

Velikým zážitkem pro nás bylo také setkání s manžely Průdkovými, hercem, zpěvákem a režisérem a jeho ženou baletkou a producentkou. Skromnost, pokora a radost ze života z jejich rozhovoru přímo čišela.

S velkou chutí se ženy tvořilky pustily do vyrábění panenek pro Unicef. Pracovaly u nás v centru, ale i doma a společně vznikala jedna kráska za druhou. Každý udělal kousek a dohromady máme 21originálních Unicef panenek, jejichž koupí se přispěje na očkování dětí v zemích 3. světa.

Příjemnou a milou akcí bylo také setkání v kostele Nejsvětější Trojice u příležitosti představení nového projektu křížové cesty. Měli jste možnost vyslechnout koncert studentů ZUŠ F. Pišingera Trhové Sviny a dívčí dvojice Duo Angeli a také shlédnout výstavu fotografií mladých účastníků multimediálního kurzu pod vedením BcA. M. Kročákové. Výstava s názvem Mezisvěty je k vidění v ambitech kostela až do konce prázdnin, tak se určitě zastavte.

Děkujeme všem zúčastněným za jejich otázky a Pavle a Janovi Michalíkových ze sochařského ateliéru za skvělou ukázku a prezentování vytváření jednotlivých zastavení křížové cesty a náhled do jejich práce. Chtěli jsme, abyste měli možnost vidět vše od začátku a byli při tom, když tato historická památka vzniká. Přáli jsme si, aby vás tato cesta hned od začátku propojila, protože jejím mottem je „společná cesta“. Věříme, že se nám to daří a že se určitě, co nevidět, zase sejdeme na jejím otevření. Děkujeme všem, kdo se jakkoliv zapojil do přípravy a organizace. Velmi si toho vážíme.

O prázdninách budeme mít trochu jiný program, abychom dali prostor vašemu setkávání s rodinou, cestování a odpočinku. Nemusíte se bát, v CKA nebude zavřeno. Na četná přání našich seniorů jsme se rozhodli pořádat pravidelná setkávání o páté neboli „Kavárna O5“. Budeme tu pro vás vždy v úterý v 17:00. Můžete si popovídat u kávy či čaje, zahrát deskové hry, zhlédnout společný film atd. Nápadům se nebráníme. Jste srdečně zváni.

Děti se u nás budou setkávat na příměstských táborech zaměřených na určité téma.

Čeká nás také tradiční tvoření na staré faře. Těší nás, že jste si toto místo oblíbili a přicházíte s dětmi strávit odpoledne jinak. Tvoření a divadelní představení jsou v plánu vždy 1x za 14 dnů. Skvělé občerstvení zajišťuje Domeček. Veškeré informace jsou na plakátech, fb a instagramových stránkách našich i KIC Trhové Sviny.

Kreativci a tvořilky se mohou zapojit do dobročinného tvoření a šití výrobků pro Haimu ČB. Ty, kdo rádi pečou, zase zveme do CKA na dobročinné pečení. Jestli jste o Haimě ještě neslyšeli, tak vám ji zde krátce představíme. Jedná se o neziskovou organizaci, která podporuje děti a jejich rodiny s nemocí krvetvorby. V sobotu 20. 7. 2024 se koná 5. ročník charitativní akce Letíme vám pro zdraví na letišti v Třebíčku a my budeme letos také přitom. Připravili jsme pro děti program a tvořivou dílnu. Výrobky, které s láskou vytvoříme a upečeme, tam budou k zakoupení. Tento rok pořadatelé připravili opravdu bohatý program. Přijďte podpořit dobrou věc, my tam budeme.