608 436 941

Něco mezi jarem, létem a zimou v CKA

Autor: P. Malíková, V. Fráňová | Zveřejněno: sobota 20. dubna 2024 | 3x

Uklízíte rádi? Zjistili jsme, že když člověk neuklízí sám, tak ho to docela baví. A když je to pro dobrou věc, tak to platí dvojnásob. V dubnu jsme se připojili k celorepublikovému projektu Ukliďme Česko a snažili se, spolu s vámi, našimi dobrovolníky, vyčistit od odpadů okolí Trhových Svinů. Společně s mateřskou a základní školou, dětskou skupinou Včelka, gymnáziem, SK Rychlé Šelmy, jsme udělali kus práce. Děkujeme také pořadatelům akce Ukliďme Česko a jejich sponzorům, za zaslané pomůcky a ochranné materiály, a také technickým službám, které se o odpadky v pytlích následně postaraly.

Týmovou prací byla také akce Týden zdraví v Trhových Svinech, nad kterou město Trhové Sviny převzalo záštitu. Veškeré kurzy, přednášky a cvičení finančně dotovalo. Děkujeme všem organizacím, které se zapojily a nabídly nabitý a zajímavý program. Mohli jste se zúčastnit kondičního a zdravého cvičení, procházky s NW holemi, zdravého vaření, přednášek o zdraví a prevenci a měření fyziologických hodnot. Zapojit se mohli jak děti, tak dospělí. Děkujeme, že jste přišli a že vám vaše zdraví není lhostejné.

Tento měsíc skončil semestr pro studenty z Univerzity 3. věku. Virtuální přednášky připravuje pro naše seniory Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity v Praze. Máme velkou radost, že i tento rok budou 2 studenti celoživotního vzdělávání promováni a skláníme se, nejen před nimi, ale před celou skupinou, která U3V navštěvuje. 

Páteční dopoledne v cka věnujeme spolupráci se Základní školou Trhové Sviny. Setkáváme se s dětmi a studenty na enviromentálním projektu, při polytechnické výchově a na různých tvořeních. Začali jsme také spolupracovat s DM Trhové Sviny. Studentky se k nám připojily v několika odpoledních akcích a krásně tak naplnily podstatu smyslu mezigeneračního setkávání v komunitním centru.

S radostí vám oznamujeme, že náš projekt „Vybavení šicí dílny – šití, co tě chytí“, byl zařazen mezi podporované projekty nadace ČEZ. EPP - Pomáhej pohybem je mobilní aplikace skupiny ČEZ, díky které má možnost uživatel svým vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má tato nadace podpořit. Takže, pokud běháte, jezdíte na kole, nebo chodíte na procházky, svou aktivitou a energií s aplikací EPP generujete body a můžete je poslat nám a tím nás přiblížit k cíli. Garantujeme vám, že vás pohyb bude bavit o to víc. Se všemi dotazy se můžete obrátit na náš email: cka@tsviny.cz nebo se zastavte a my vám s aplikací rádi pomůžeme. Do aplikace EPP bychom měli být zařazeni v měsíci květnu.

V CKA máme další studenty z gymnázia, kteří jsou ochotní nabídnout doučování žákům ZŠ. Jestliže vaše dítě v nějakém předmětu pokulhává, má šanci to změnit. Bližší informace získáte na našem telefonním čísle nebo emailu.