608 436 941

Březnové dny v CKA

Autor: | Zveřejněno: pátek 22. března 2024 | 9x

Než se dostaneme k novinkám, které jsme pro vás připravili na duben, zmíníme pár proběhlých nebo stále probíhajících akcí. V březnu se uskutečnila poslední přednáška p. M. Koželuha z cyklu Genius Loci Novohradských hor. Tentokrát byla na téma zaniklých vesnic. Všichni posluchači ji sledovali se zaujetím. Uskutečnili jsme také příměstský tábor o jarních prázdninách. S dětmi jsme si užívali jarního počasí, vyráželi do přírody, tvořili a hráli nejrůznější hry. Jsme velmi rádi, že se nám podařilo zrealizovat tvořivou dílnu pro otce a syny (dědečky a vnuky), při které spolu strávili odpoledne, vyrobili ze dřeva řehtačku a inspirovali se navzájem. Děkujeme p. J. Tlapovi, který vše skvěle připravil a nebál si vzít „velké a malé chlapy“ do parády. Doc. PaedDr. V. Kukačka, PhD. nás zasvětil do tajů zdravé stravy, což se v období jarního detoxu velice hodí.

S Římskokatolickou farností Trhové Sviny jsme vyjeli na společný výlet na Křížovou horu u Českého Krumlova. Zde byla možnost procházky, ale také vnitřního usebrání u společné modlitby.

Chtěli bychom vás pozvat na probíhající akce pro seniory. Pokud jste v seniorském věku a rádi byste aktivizovali svoje mozkové závity, tak každé pondělí probíhají Mozkohrátky. Procvičujeme paměť, pozornost, logické myšlení, zapojujeme smysly, spolupracujeme a to vše hravou a zábavnou formou. Ve zralém věku je velmi důležité věnovat čas fyzické, ale i mozkové kondici. Vzhledem k rekonstrukci KD Trhové Sviny se cvičení s fyzioterapeutkou I. Blížencovou přesouvá do tanečního sálu nového KD Trhové Sviny a bude se konat vždy ve čtvrtek od 9:00 – 10:00. Pokud máte zájem, můžete se připojit. Jednou za 2 týdny v úterý od 9:00 – 11:00 probíhají také pravidelná dopolední tvoření, tentokrát s p. S. Měchurovou.