608 436 941

Krátké ohlédnutí za měsícem únorem…

Autor: Petra Malíková a Veronika Fráňová | Zveřejněno: středa 21. února 2024 | 0x

V únoru by se měly nořit ledy, tudíž i my jsme se ponořili do plánování nejrůznějších aktivit a projektů. Pokud vás neláká program v televizi a rádi byste trávili čas zajímavě a smysluplně se stejně naladěnými lidmi, nebojte se přijít. Prostory vedle polikliniky jsou pro vás otevřené.

Na únorovém tvoření si nejen velcí přišli na své. Vyráběli jsme z fima. Vždy nás velmi těší, když rodiče pracují se svými dětmi na společném projektu a budují vztah plný zájmu a důvěry. Také o vzájemných vztazích, avšak mezi partnery, byla přednáška p. M. Fürstové, která nám vysvětlovala logické zákonitosti mezi muži a ženami a dávala nám praktické rady, jak společně v rodině vycházet a rozumět si. S přicházejícím jarem pečujeme více o své zdraví, proto jsme vám nabídli 2 přednášky týkající se zdravé výživy a střevního mikrobiomu. Velmi oblíbené jsou cestovatelské přednášky. Tentokrát p. Koželuh pokračoval v sérii o zajímavostech Novohradských hor. 

V rámci senior klubu vstoupili studenti do 2. semestru Univerzity 3. věku, kde se učí o čínské medicíně a bylinkaření. Dokončili jsme praktickými informacemi nadupaný kurz o chytrých telefonech. Děkujeme Ing. Lence Smržové, že každou středu zvládala 3 skupiny nadšených seniorů, kteří se snažili zorientovat v záplavě aplikací a různých mobilních vychytávek. Se S. Měchurovou jsme se začali scházet při kreativním tvoření a budeme v tom nadále pokračovat.

Rádi bychom vám nabídli bezplatné sociální poradenství, které zprostředkovávají pracovníci sociální služby Archa. Po předchozí domluvě mohou do CKA přijet vždy ve čtvrtek od 9:00 – 12:00. Nebojte se svěřit do jejich rukou a nejste na své problémy sami.

Pokud máte ve svém okolí seniory, kteří mají problémy s mobilitou a je pro ně těžké, jít např. nakoupit, zajistit si léky, dovézt k lékaři či třeba vyzvednout knihy v knihovně, můžete se obrátit na telefonní číslo: 603 962 565 a my vás propojíme s dobrovolníkem, který vám s tímto může pomoci. V rámci Dobrovolnictví při Diecézní charitě České Budějovice můžete dělat dobré skutky ve svém okolí. Stále hledáme dobrovolníky, kteří by pomáhali s doučováním dětí, při našich akcích, nebo pomáhají starším spoluobčanům. Je to velmi obdivuhodná a záslužná činnost a pocit pomoci druhému hřeje u srdce.