608 436 941

Říjen v CKA byl tvořivý

Autor: Petra Malíková a Veronika Fráňová | Zveřejněno: pátek 20. října 2023 | 5x

V měsíci říjnu jsme naplno rozjeli všechny pravidelné aktivity a jejich časy už se nám jistě vryly pod kůži. Klub seniorů se schází každé pondělí na Trénování paměti, v úterý se střídá Univerzita 3. věku s Arteterapeutickým setkáváním s K. Ašenbrennerovou. Ve středu se „potíte“ u počítačového kurzu, ve čtvrtek dopoledne rozjedou maminky šicí stroje. V pátek rozhýbete tělo s fyzioterapeutkou I. Blížencovou. Český jazyk pro Ukrajince se koná ve středu a v pátek večer. Zahájili jsme též doučování pro děti ze základní školy.

Se ZŠ Trhové Sviny spolupracujeme na několika projektech - děti 3. a 5. ročníku u nás navštěvují polytechnické vzdělávání, kde si vyrábějí dřevěné modely podle plánků a také jsme nově zařadili projekt pro žáky druhého stupně o ekologii. V měsíci listopadu máme naplánované s některými třídami prvního ročníku i společné vánoční tvoření u nás v CKA.

Inspirováni okolními barvami setkávali jsme se při různých kreativních tvořeních. Vyráběli jsme korále z fimo hmoty a jeden říjnový víkend jsme se věnovali kresbě pomocí pravé mozkové hemisféry. Děkujeme Bc. P. Michalik Svobodové, že nás naučila dívat se na předměty jinýma očima a i „nemalíři“ si odnášeli svoje povedená a velmi realistická díla. S Mgr. Janou Tlapovou jsme vyráběli krásné bubínky z květináčů. Žasli jsme, jak krásně zněly.

V říjnu proběhl i kurz výroby přírodní kosmetiky s Ing. Lenkou Smržovou, kde jsme se připravovali na zimní měsíce a míchali jsme přípravky proti rýmě a nachlazení a také jsme navštívili přírodní rezervaci Červené blato, kde jsme se mohli kochat krásou podzimu.