608 436 941

Babí léto v CKA

Autor: Petra a Veronika | Zveřejněno: čtvrtek 21. září 2023 | 3x

Slunce je k nám toto září příznivé, takže jsme se dost často potkávali venku v přírodě, při chůzi a v dobré náladě. Vyrazili jsme na dvě vycházky s NW holemi. Ta první byla ke kostelu Nejsvětější Trojice v Trhových Svinech a ta druhá, s lektorkou NW chůze Lenkou Brychtovou, po cestách i necestách do okolí Údolí u Nových Hradů. Také jsme vás pozvali na pouť na Dobrou Vodu. Někdo šel pěšky, někdo jel autobusem. Vše bylo velice obohacující a máme krásné zážitky. Nebojte se k nám příště připojit.

Díky dotaci Jihočeského kraje jsme mohli uskutečnit již druhé setkání dívek u šicího stroje. Děvčata šila, pod vedením Ing. Lenky Smržové, sukně. Šití je učí zároveň i trpělivosti, protože veškerá příprava je velmi důležitá. Nicméně všechny mladé švadlenky odcházely domů v nově ušité sukni.

Navázali jsme také na spolupráci z minulého školního roku a pozvali jsme opět děti ze ZŠ Trhové Sviny na základy polytechnické výchovy. Snažíme se je vést a rozvíjet jejich technické myšlení a logické postupy při vytváření modelů ze dřeva.

Dále nabízíme žákům druhého stupně interaktivní přednášku o udržitelnosti a zero waste principu. Byly bychom rády, aby se všichni lidé zamýšleli nad tím, co mohou sami udělat pro naši planetu. Na základě toho jsme se také připojili do akce „Týden bez obalu“ a uskutečnili jsme na staré faře letošní první „swap“ rostlin. Doufáme, že se výměna věcí ujme a stane se pro nás tradicí.

V říjnu pokračujeme multimediálním kurzem pro teenagery. Účastníci se schází v sobotu dopoledne s grafičkou Mgr. Lenkou Cimlovou Ostrou .

Senioři se mohou přihlašovat na počítačový kurz s Ing. Lenkou Smržovou, který se bude konat každou středu. Kurz je rozdělen na 2 skupiny- začátečníci a pokročilí.

Rádi bychom také připomněli kurz českého jazyka pro Ukrajince pod vedením Mgr. Dagmar Capkové. Koná se každou středu a pátek od 18:00.

Zajišťujeme také doučování dětí. Usilovně hledáme další dobrovolníky, kteří by se chtěli zapojit do této aktivity. Pokud rádi předáváte vědomosti a nabyté informace mladším, neváhejte nás kontaktovat.

Veškeré informace o akcích a kurzech najdete stále na našem FB, instagramu a stránkách města. Pokud by vás cokoliv zajímalo, stavte se na kus řeči, napište nebo zavolejte. Těšíme se na viděnou.