608 436 941

Na co se můžete těšit v srpnu?

Autor: Veronika Fráňová a Petra Malíková | Zveřejněno: sobota 22. července 2023 | 22x

2. 8. 2023 od 16:00 vás zveme na starou faru, kde nás čeká tvoření ze sklenic a lahví. Budeme je oplétat provázkem, drhat, lepit a všelijak dekorovat. Vybíráme příspěvek na materiál 50,-. V 18:00 následuje divadlo pro děti pod širým nebem.

4. 8. od 17:00 bychom vás rádi pozvali na vernisáž malířky Kateřiny Ašenbrennerové s názvem: „Kdo učil mlčet Jana“ v Infocentru Borovany. Je to výstava obrazů na verše básníka Jana Skácela. Odjíždíme linkovým autobusem v 16:35, návrat v 17:50 nebo v 19:08.

7. 8. od 16:30 pořádáme kurz, při kterém se seznámíme s fimem. Vyrobíme si brože nebo magnetky a naučíme se základy práce s touto hmotou. Kurzem provede Lenka Kučerová.

9. 8. v 9:00 se sejdeme před CKA a vyrazíme pěšky směr Olešnice. Vezmeme to přes Hrádek, kde si prohlédneme zbytky tvrze, navštívíme poutní místo Kostelík a vydáme se do Olešnice. Autobus zpět jede v 11:40 nebo ve 13:22. V Olešnici je možné si prohlédnout místní kostel a také se občerstvit v místní hospůdce.

Od 14. - 18. 8. nás čeká multimediální tábor, kterým provází sourozenci Polákovi.

14. 8. od 16:30 zveme děti na kurz výroby přírodní kosmetiky, kde si pod vedením Ing. Lenky Smržové, vyrobí balzámy na rty, parfémy a vůně. A také zjistí, že to není žádná věda.

16. 8. od 16:00 se koná tvořivá dílna na staré faře. Tentokrát budeme dekorovat květináče metodou decoupage. V 18:00 tradičně následuje pohádka a po celou dobu je zajištěno občerstvení. Vybíráme příspěvek na materiál 50,-.

21. - 24. 8. budeme trávit čas v CKA, a nejen tam, s dětmi na příměstském táboře s názvem „Dobrodružství v zemi N“. Každý máme svoji zemi, svoji planetu a svoje místo, kde nám je dobře. A o tom to celé bude. Budeme trochu tvořit, hrát si, zpívat a objevovat neznámé a možná i zapomenuté věci.

29. 8. od 16:00 vás rádi přivítáme v centru na dalším šicím kurzu patchworku. Navážeme tam, kde jsme minule přestali, ale určitě se mohou přidat i ti, kteří se prvního kurzu neúčastnili. Vše si předem zopakujeme.

30. 8. od 16:00 pořádáme poslední tvořivou dílnu na staré faře. Zamáčkneme slzu u tvoření z kolíčků na prádlo. V podvečer se děti mohou těšit na pohádku a po celou dobu je zajištěno občerstvení. Vybíráme příspěvek na tvořivý materiál 50 Kč.

Rádi bychom zde zmínili, co chystáme ve spolupráci s Městem Trhové Sviny v měsíci říjnu. Všechny nás dozajista trápí situace kolem našich dětí a mládeže, která se týká omamných látek a drog. Myslíme si, že je velmi důležitá osvěta, nejen pro děti, ale také pro nás rodiče. Proto se uskuteční několik přednášek pro 9. ročníky ZŠ s odbornicí na toto téma a také přednáška pro nás rodiče. Termín je ještě v diskuzi, ale budeme rádi za vaši přítomnost a hojnou účast. Když budeme více vědět, pomůžeme dětem, nám i našemu městu k lepšímu žití.

Přejeme krásný čas prázdnin a dovolených strávených s lidmi, které máte rádi a těšíme se na shledání.